Υλικά
1 κουνουπίδι 1 κιλό περίπου
αλάτι, άσπρο πιπέρι
χυμό ενός λεμονιού
1 αυγό
Εκτέλεση
Kαθαρίζετε το κουνουπίδι και το χωρίζετε σε μπουκετάκια.
Βάζετε σε κατσαρόλα νερό να βράσει και προσθέτετε το κουνουπίδι.
Το αλατοπιπερώνετε και το βράζετε για 10 – 15 λεπτά.
Το στραγγίζετε κρατώντας ½ φλ. τσαγιού από το νερό.
Ετοιμάζετε το αυγολέμονο χτυπώντας το αυγό και προσθέτοντας σιγά – σιγά το χυμό λεμονιού και στη συνέχεια το νερό από το κουνουπίδι.
Το ρίχνετε στο κουνουπίδι, το βάζετε σε πιατέλα και σερβίρετε.
Πηγή: radicio.com