Πέμπτη, 15 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κουνέλι στιφάδο

15/08/2019
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Κοτόπουλο με πατάτες, μέλι, σκόρδο και δεντρολίβανο
0
SHARES
Share on Facebook

Ένα στιφάδο με κουνέλι, αποβραδίς μαριναρισμένο σε κρασί και μπαχαρικά,  με ολόκληρα μικρά κρεμμυδάκια, κομμάτια πορτοκαλιού  και πολλά αρώματα. Μια καταπληκτική συνταγή από τον Χρήστο Βενιέρη.

Συστατικά:

1 μεσαίου μεγέθους κουνέλι (περίπου 1½ κιλό), κομμένο σε σερβιριζόμενα κομμάτια

Για τη μαρινάδα

2 φλ. ξηρό κόκκινο κρασί

2 φύλλα δάφνης

6-10 καρποί από μπαχάρι

1 ξυλάκι κανέλας

Αλεύρι για αλεύρωμα

1 φλ. ελαιόλαδο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο, καθαρισμένα και ολόκληρα

2 φλ. ξηρό κόκκινο κρασί

1 φλ. ψιλοκομμένη ντομάτα

2 φύλλα δάφνης

1 ξυλάκι κανέλας

1 πορτοκάλι, πλυμένο και κομμένο σε 8 κομμάτια

Οδηγίες:

 Μαρινάδα

  1. Αφαιρούμε  τα εντόσθια του κουνελιού, τα ξεπλένουμε πολύ καλά και τα στεγνώνουμε.
  2. Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  3. Προσθέτουμε το κρασί μαζί με τα φύλλα δάφνης, το μπαχάρι και την κανέλα.
  4. Μαρινάρουμε αποβραδίς το κουνέλι σκεπασμένο στο ψυγείο.
  5. Ζεσταίνουμε σε μια πλατιά κατσαρόλα μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο.
  6. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα τσιγαρίζουμε σε χαμηλή-μέτρια φωτιά για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς και να πάρουν μια διαφανή απόχρωση.
  7. Κουνάμε καλά την κατσαρόλα έτσι ώστε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  8. Βγάζουμε το κουνέλι από τη μαρινάδα, το στραγγίζουμε και το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
  9. Πετάμε τη μαρινάδα.
  10. Βγάζουμε τα κρεμμυδάκια με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε στην άκρη.
  11. Προσθέτουμε άλλο ένα τέταρτο του φλιτζανιού ελαιόλαδο στην κατσαρόλα για να το ζεστάνουμε.
  12. Βάζουμε τα κομμάτια από το κουνέλι και τα ψήνουμε καλά μέχρι να ροδίσουν σε μέτρια-δυνατή φωτιά γυρνώντας τα από όλες τις μεριές.
  13. Βάζουμε τα κομμάτια του πορτοκαλιού πάνω από το κουνέλι, περιχύνουμε με το κρασί και την ντομάτα, προσθέτετε τα δαφνόφυλλα και το ξυλάκι της κανέλας.
  14. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και κλείνουμε το καπάκι.
  15. Αφήνουμε το φαγητό να γίνει σε χαμηλή φωτιά για περίπου μιάμιση ώρα, δηλαδή μέχρι να μαλακώσει.
  16. Έπειτα, το κατεβάζετε από τη φωτιά, το αφήνετε να κρυώσει 5 λεπτά και το σερβίρουμε.

Πηγή: gourmed.gr

Previous Post

Κοτόπουλο με πατάτες, μέλι, σκόρδο και δεντρολίβανο

Next Post

Οι Παναγίες της Μεσαράς…

Next Post
Οι Παναγίες της Μεσαράς…

Οι Παναγίες της Μεσαράς…

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ