Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κουνέλι στιφάδο

20/09/2022
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Κουνέλι στιφάδο
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

Κουνέλι 1 1/2 κιλό

Κρεμμύδια ξερά 3 τεμ ψιλοκομμένα

Σκόρδο 3 σκελίδες ψιλοκομμένες

Δάφνη 3 φύλλα

Γαρύφαλλα 3-4 τεμ

Κανέλα 1 ξυλάκι

Μπαχάρι 3 κόκους

Λευκό κρασί 1/2 κούπα τσαγιού

Ξύδι 1/2 κούπα τσαγιού

Κρεμμύδια μικρά 1 κιλό για στιφάδο

Ελαιόλαδο 1 κούπα τσαγιού

Ντοματοπολτός 3 κουταλιές της σούπας γεμάτες

Πάπρικα γλυκιά 1 κουταλάκι κοφτό

Αλάτι -πιπέρι

Νερό

Οδηγίες

Από το προηγούμενο βράδυ πλένουμε και κόβουμε το κουνέλι σε τεμάχια, το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ με τα ψιλοκομμένα ξερά κρεμμύδια, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τα φύλλα δάφνης, τα γαρύφαλλα, την κανέλα , το μπαχάρι και το πιπέρι. Προσθέτουμε το κρασί , το ξύδι και δύο κούπες νερό, τα ανακατεύουμε όλα μαζί, τοποθετούμε στο ψυγείο κι αφήνουμε μέσα στην μαρινάδα όλο το βράδυ, ενώ βάζουμε τα μικρά κρεμμύδια του στιφάδου σε βαθύ σκεύος με νερό να τα σκεπάζει και τα αφήνουμε κι αυτά όλο το βράδυ μέσα στο νερό.

Έτσι την επόμενη μέρα καθαρίζουμε  με ευκολία τα κρεμμυδάκια. Βγάζουμε το κουνέλι από τη μαρινάδα κι απομακρύνουμε τα μπαχαρικά και τα καρυκεύματα από πάνω του με χαρτί κουζίνας.

Βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα 1 1/2 ποτήρι νερό και μόλις αρχίσει να κοχλάζει, βάζουμε μέσα το κουνέλι, χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό.

Προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και την πάπρικα  και ροδίζουμε  το κουνέλι, που έχει ήδη μαλακώσει από τον βρασμό.

Σβήνουμε με τον ντοματοπολτό και με λίγο νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά.

Βάζουμε σε τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο να κάψει, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια που καθαρίσαμε να πάρουν χρώμα χρυσαφί και στην συνέχεια τα βάζουμε στην ίδια κατσαρόλα με το κουνέλι.

Προσθέτουμε νερό ίσα να τα σκεπάζει, αλατίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο με σκεπασμένη κατσαρόλα.

Το φαγητό μας πρέπει να μείνει με τη σάλτσα του. Κλείνουμε τη φωτιά, κατεβάζουμε την κατσαρόλα κι αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

Πηγή: chefoulis.gr

 

 

Previous Post

Λ. Αυγενάκης: «Η διοίκηση της ΕΠΟ είναι ασυνεπής απέναντι σε FIFA, UEFA και εμάς»

Next Post

Τηγανίτες με πετιμέζι

Next Post
Κουνέλι στιφάδο

Τηγανίτες με πετιμέζι

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ