Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κουνέλι στη γάστρα με ελιές και δεντρολίβανο

30/10/2018
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Γιουβαρλάκια αβγολέμονο
0
SHARES
Share on Facebook

Το τρυφερό κρέας του κουνελιού αποκτάει πλούσια γεύση από τη μαρινάδα, ψήνεται στη γάστρα με πατατούλες, σκόρδο, δεντρολίβανο και ελιές και μας δίνει ένα αρωματικό και νόστιμο πιάτο, ιδανικό για κυριακάτικα τραπέζια.
Υλικά (για 4 άτομα)
1 κουνέλι, κομμένο σε μερίδες
1 κιλό πατατούλες στρογγυλές φούρνου
1 κρεμμύδι, κομμένο σε κομμάτια
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κ.σ. πιπέρια ανάμεικτα
1 φύλλο δάφνης
2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
1 κλωνάρι δεντρολίβανο
150 γρ. πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
½  ποτήρι ελαιόλαδο + ½ για το σοτάρισμα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Αποβραδίς πλένουμε καλά το κουνέλι και το κόβουμε σε μερίδες. Το βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό και ξύδι για 1 ώρα.
2. Το ξεπλένουμε καλά και το τοποθετούμε σε σκεύος πήλινο ή από πορσελάνη. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα φυλλαράκια από το δενδρολίβανο, τη δάφνη,  το ελαιόλαδο, τα πιπέρια και περιχύνουμε με το κρασί. Σκεπάζουμε το σκεύος και το βάζουμε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.
3. Την επομένη, το βγάζουμε από το ψυγείο και το στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το μισό ποτήρι λάδι και κοκκινίζουμε τμηματικά τα κομμάτια του κουνελιού.
4. Τοποθετούμε το κουνέλι σε μια γάστρα, προσθέτουμε τις πατάτες, το ζωμό λαχανικών, τις ελιές, τη μισή περίπου μαρινάτα και αλατοπίπερο.
4. Σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 2 ώρες περίπου, προσθέτοντας νερό όταν χρειάζεται.

Πηγή: arttable.gr

Previous Post

Γιουβαρλάκια αβγολέμονο

Next Post

Σιροπιαστές φωλίτσες σοκολάτας

Next Post
Σιροπιαστές φωλίτσες σοκολάτας

Σιροπιαστές φωλίτσες σοκολάτας

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ