Παραδοσιακό φαγητό της Κρήτης, το οποίο συνδυάζει τις πράσινες τσακιστές ελιές με τις αγκινάρες και την υπέροχη σάρκα του κουνελιού.
Με λευκή σάλτσα για ένα πιο ανάλαφρο αποτέλεσμα.
Υλικά
Για τη συνταγή
- 1 κουνέλι κομμένο σε μέτρια κομμάτια
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ολόκληρο
- 10 καρδιές αγκινάρας κομμένες στα δύο, φρέσκιες ή κατεψυγμένες
- 2 φλιτζάνια τσαγιού πράσινες ελιές τσακιστές (σπαστές)
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι κρασί λευκό ξηρό
- 1/2 κουτ.γλυκ. κύμινο
- 1/2 κουτ.γλυκ. αλάτι
- 1/2 κουτ.γλυκ. πιπέρι πράσινο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε ολόκληρο το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
- Αφαιρείτε το κρεμμύδι και βάζετε το κουνέλι κομμένο σε μικρά κομμάτια στην κατσαρόλα. Το γυρίζετε με ένα πιρούνι έτσι ώστε να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο, ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό, σκεπάζετε με το καπάκι της κατσαρόλας και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 20΄.
- Ρίχνετε τις ελιές, τις οποίες έχετε πριν ξεπλύνει σε άφθονο κρύο νερό, τις αγκινάρες και 1 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό. Σκεπάζετε και σιγομαγειρεύετε για 20΄ ακόμα. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Ένα από τα πιο παραδοσιακά φαγητά της Κρήτης, τα οποία μπορείτε να συναντήσετε και σε ένα συνδυασμό ακόμα πιο πρωτοποριακό με σουπιές, μάραθα, αγκινάρες και ελιές.
Πηγή: mirsini.gr