Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κουνέλι με αγκινάρες και πράσινες ελιές

04/02/2021
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Κουνέλι με αγκινάρες και πράσινες ελιές
0
SHARES
Share on Facebook

Παραδοσιακό φαγητό της Κρήτης, το οποίο συνδυάζει τις πράσινες τσακιστές ελιές με τις αγκινάρες και την υπέροχη σάρκα του κουνελιού.

Με λευκή σάλτσα για ένα πιο ανάλαφρο αποτέλεσμα.

Υλικά

Για τη συνταγή

  • 1κουνέλι κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 1μικρό ξερό κρεμμύδι ολόκληρο
  • 10καρδιές αγκινάρας κομμένες στα δύο, φρέσκιες ή κατεψυγμένες
  • 2φλιτζάνια τσαγιού πράσινες ελιές τσακιστές (σπαστές)
  • 1/2φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1φλιτζάνι κρασί λευκό ξηρό
  • 1/2κουτ.γλυκ. κύμινο
  • 1/2κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 1/2κουτ.γλυκ. πιπέρι πράσινο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε ολόκληρο το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.

  1. Αφαιρείτε το κρεμμύδι και βάζετε το κουνέλι κομμένο σε μικρά κομμάτια στην κατσαρόλα. Το γυρίζετε με ένα πιρούνι έτσι ώστε να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο, ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό, σκεπάζετε με το καπάκι της κατσαρόλας και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 20΄.
  2. Ρίχνετε τις ελιές, τις οποίες έχετε πριν ξεπλύνει σε άφθονο κρύο νερό, τις αγκινάρες και 1 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό. Σκεπάζετε και σιγομαγειρεύετε για 20΄ ακόμα. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Ένα από τα πιο παραδοσιακά φαγητά της Κρήτης, τα οποία μπορείτε να συναντήσετε και σε ένα συνδυασμό ακόμα πιο πρωτοποριακό με σουπιές, μάραθα, αγκινάρες και ελιές.

Πηγή: mirsini.gr

Previous Post

Σαλάτα με καπνιστή ρέγγα

Next Post

Λαζάνια με κοτόπουλο, σπανάκι και γραβιέρα

Next Post
Κουνέλι με αγκινάρες και πράσινες ελιές

Λαζάνια με κοτόπουλο, σπανάκι και γραβιέρα

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ