Δευτέρα, 16 Ιουνίου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κουλουρόπιτα

23/04/2025
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Κουλουρόπιτα
0
SHARES
Share on Facebook

Έχετε δοκιμάσει ποτέ κουλουρόπιτα; Σήμερα θα σας δείξουμε πως μπορείτε να φτιάξετε παραδοσιακή κουλουρόπιτα με τα χεράκια σας, με τραγανό φύλλο.

Υλικά

Νερό 450 γραμμάρια

Σπορέλαιο 1 φλιτζάνι του καφέ

Χυμός Από 1 λεμόνι

Ξύδι Μισό φλιτζανάκι του καφέ

Αλατι 1 κουταλιά της σούπας κοφτή

Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις Περίπου 700 γραμμάρια

Για το άλειμμα των φύλλων

Μαργαρίνη 250 γραμμάρια

Φυτίνη 4 κουταλιές της σούπας

Νισεστέ Λίγο

Για τη γέμιση

Φέτα 1 κιλό τυρί

Αν ψάχνατε ένα νόστιμο κολατσιό για το σχολείο ή παραδοσιακές γεύσεις για να τρατάρετε τους επισκέπτες σας και να χορτάσετε την πείνα σας, αυτή η κουλουρόπιτα με τραγανό φύλλο είναι αυτό που αναζητάτε. Είναι μία κουλουρόπιτα με αυθεντική γεύση που θα κλέψει τις εντυπώσεις.

Εκτέλεση για την συνταγή για κουλουρόπιτα

Αρχικά βάζουμε σε μία λεκάνη το νερό, το σπορέλαιο, τον χυμό λεμονιού, το ξύδι και το αλάτι και ανακατεύουμε λίγο. Ξεκινάμε να προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, δουλεύοντας το μείγμα παράλληλα μέχρι να πάρουμε μία ζύμη εύπλαστη που να μην κολλάει στα χέρια.

Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Στην συνέχεια λιώνουμε την μαργαρίνη και την φυτίνη και τα ανακατεύουμε. Ανοίγουμε 8 φύλλα με την βοήθεια του νισεστέ με έναν πλάστη και λαδώνουμε το κάθε φύλλο με το μείγμα της μαργαρίνης.

Απλώνουμε στην άκρη του φύλλου θρυμματισμένη φέτα, τυλίγουμε σε σαλιγκάρι και λαδώνουμε και πάλι με το μείγμα της μαργαρίνης. Ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε στις αντιστάσεις, στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει.

Tips για την συνταγή για κουλουρόπιτα

Φτιάξαμε 8 φύλλα γιατί βάλαμε 5 φύλλα στο μεγάλο ταψί και 3 στο μικρό. Το μεγάλο ταψί είναι Νο36 αλλά μπορείτε να βάλετε ό,τι ταψί θέλετε.

Η συνταγή είναι της Κατερινα Μαδικα

Πηγή: daddy-cool.gr

Previous Post

Τυρόπιτα στο τηγάνι

Next Post

Τετάρτη, 23 Απριλίου 2025: Εφημερεύοντα και διανυκτερεύον φαρμακείο στο Δήμο Φαιστού

Next Post
Κυριακή, 9 Απριλίου 2023: Εφημερεύοντα και διανυκτερεύον φαρμακείο στο Δήμο Φαιστού

Τετάρτη, 23 Απριλίου 2025: Εφημερεύοντα και διανυκτερεύον φαρμακείο στο Δήμο Φαιστού

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ