Υλικά
Νερό 450 γραμμάρια
Σπορέλαιο 1 φλιτζάνι του καφέ
Χυμός Από 1 λεμόνι
Ξύδι Μισό φλιτζανάκι του καφέ
Αλατι 1 κουταλιά της σούπας κοφτή
Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις Περίπου 700 γραμμάρια
Για το άλειμμα των φύλλων
Μαργαρίνη 250 γραμμάρια
Φυτίνη 4 κουταλιές της σούπας
Νισεστέ Λίγο
Για τη γέμιση
Φέτα 1 κιλό τυρί
Αν ψάχνατε ένα νόστιμο κολατσιό για το σχολείο ή παραδοσιακές γεύσεις για να τρατάρετε τους επισκέπτες σας και να χορτάσετε την πείνα σας, αυτή η κουλουρόπιτα με τραγανό φύλλο είναι αυτό που αναζητάτε. Είναι μία κουλουρόπιτα με αυθεντική γεύση που θα κλέψει τις εντυπώσεις.
Εκτέλεση για την συνταγή για κουλουρόπιτα
Αρχικά βάζουμε σε μία λεκάνη το νερό, το σπορέλαιο, τον χυμό λεμονιού, το ξύδι και το αλάτι και ανακατεύουμε λίγο. Ξεκινάμε να προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, δουλεύοντας το μείγμα παράλληλα μέχρι να πάρουμε μία ζύμη εύπλαστη που να μην κολλάει στα χέρια.
Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Στην συνέχεια λιώνουμε την μαργαρίνη και την φυτίνη και τα ανακατεύουμε. Ανοίγουμε 8 φύλλα με την βοήθεια του νισεστέ με έναν πλάστη και λαδώνουμε το κάθε φύλλο με το μείγμα της μαργαρίνης.
Απλώνουμε στην άκρη του φύλλου θρυμματισμένη φέτα, τυλίγουμε σε σαλιγκάρι και λαδώνουμε και πάλι με το μείγμα της μαργαρίνης. Ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε στις αντιστάσεις, στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει.
Tips για την συνταγή για κουλουρόπιτα
Φτιάξαμε 8 φύλλα γιατί βάλαμε 5 φύλλα στο μεγάλο ταψί και 3 στο μικρό. Το μεγάλο ταψί είναι Νο36 αλλά μπορείτε να βάλετε ό,τι ταψί θέλετε.
Η συνταγή είναι της Κατερινα Μαδικα
Πηγή: daddy-cool.gr