Κουνέλι τηγανιτό

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά
1 κουνέλι
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
2-3 κ. σ. ελαιόλαδο
1-2 δαφνόφυλλα
3 κλαράκια δενδρολίβανο
περίπου 1 φλιτζάνι αλεύρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισµα
αλάτι και πιπέρι
φύλλα λεμονιάς ή νεραντζιάς
Παρασκευή
Κόβουµε το κουνέλι σε μερίδες, το πλένουµε και το βάζουµε σε μια  λεκάνη μαζί με το κρασί, το δενδρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι.

Το αφήνουμε να σταθεί, σκεπασμένο με διαφανή  μεμβράνη, για 1-2 ώρες.

Μετά το στραγγίζουμε, το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και το αλευρώνουμε, τινάξουμε το περιττό αλεύρι και το τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο , μέχρι να πάρει χρώμα και από τις 2 πλευρές. Ρίχνουμε τη μαρινάδα στο τηγάνι, βάζουμε τα νερατζόφυλλα ανάμεσα στα κομμάτια του κουνελιού, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε τη μαρινάδα να σιγοβράζει, για 10 λεπτά, μέχρι να μειωθεί ο όγκος της στο μισό και να πάει άρωμα.

Συνοδεύουμε με τηγανητές πατάτες και τη σάλτσα που φτιάξαμε με τη μαρινάδα

Πηγή: athinorama.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Κουνέλι τηγανιτό

0 λεπτά ανάγνωσης

ΥΛΙΚΑ

1 κουνέλι

1 ποτήρι λευκό κρασί

Λίγο δενδρολίβανο

3-4 σκελίδες σκόρδο

Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

Αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόψτε το κουνέλι σε μερίδες, πλύνετε και τοποθετήστε μέσα σε μπολ με κρασί, ψιλοκομμένο σκόρδο, δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι.

Αφήστε το στο κρασί για μερικές ώρες.

Στη συνέχεια, στραγγίξτε, αλευρώστε και τηγανίστε για λίγο από τις δύο πλευρές σε καυτό ελαιόλαδο.

Πηγή: incrediblecrete.gr

Μοιραστείτε το άρθρο