Κουνέλι στιφάδο

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

Κουνέλι 1 1/2 κιλό

Κρεμμύδια ξερά 3 τεμ ψιλοκομμένα

Σκόρδο 3 σκελίδες ψιλοκομμένες

Δάφνη 3 φύλλα

Γαρύφαλλα 3-4 τεμ

Κανέλα 1 ξυλάκι

Μπαχάρι 3 κόκους

Λευκό κρασί 1/2 κούπα τσαγιού

Ξύδι 1/2 κούπα τσαγιού

Κρεμμύδια μικρά 1 κιλό για στιφάδο

Ελαιόλαδο 1 κούπα τσαγιού

Ντοματοπολτός 3 κουταλιές της σούπας γεμάτες

Πάπρικα γλυκιά 1 κουταλάκι κοφτό

Αλάτι -πιπέρι

Νερό

Οδηγίες

Από το προηγούμενο βράδυ πλένουμε και κόβουμε το κουνέλι σε τεμάχια, το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ με τα ψιλοκομμένα ξερά κρεμμύδια, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τα φύλλα δάφνης, τα γαρύφαλλα, την κανέλα , το μπαχάρι και το πιπέρι. Προσθέτουμε το κρασί , το ξύδι και δύο κούπες νερό, τα ανακατεύουμε όλα μαζί, τοποθετούμε στο ψυγείο κι αφήνουμε μέσα στην μαρινάδα όλο το βράδυ, ενώ βάζουμε τα μικρά κρεμμύδια του στιφάδου σε βαθύ σκεύος με νερό να τα σκεπάζει και τα αφήνουμε κι αυτά όλο το βράδυ μέσα στο νερό.

Έτσι την επόμενη μέρα καθαρίζουμε  με ευκολία τα κρεμμυδάκια. Βγάζουμε το κουνέλι από τη μαρινάδα κι απομακρύνουμε τα μπαχαρικά και τα καρυκεύματα από πάνω του με χαρτί κουζίνας.

Βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα 1 1/2 ποτήρι νερό και μόλις αρχίσει να κοχλάζει, βάζουμε μέσα το κουνέλι, χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό.

Προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και την πάπρικα  και ροδίζουμε  το κουνέλι, που έχει ήδη μαλακώσει από τον βρασμό.

Σβήνουμε με τον ντοματοπολτό και με λίγο νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά.

Βάζουμε σε τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο να κάψει, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια που καθαρίσαμε να πάρουν χρώμα χρυσαφί και στην συνέχεια τα βάζουμε στην ίδια κατσαρόλα με το κουνέλι.

Προσθέτουμε νερό ίσα να τα σκεπάζει, αλατίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο με σκεπασμένη κατσαρόλα.

Το φαγητό μας πρέπει να μείνει με τη σάλτσα του. Κλείνουμε τη φωτιά, κατεβάζουμε την κατσαρόλα κι αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

Πηγή: chefoulis.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Κουνέλι στιφάδο

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

Κουνέλι 1 1/2 κιλό

Κρεμμύδια ξερά 3 τεμ ψιλοκομμένα

Σκόρδο 3 σκελίδες ψιλοκομμένες

Δάφνη 3 φύλλα

Γαρύφαλλα 3-4 τεμ

Κανέλα 1 ξυλάκι

Μπαχάρι 3 κόκους

Λευκό κρασί 1/2 κούπα τσαγιού

Ξύδι 1/2 κούπα τσαγιού

Κρεμμύδια μικρά 1 κιλό για στιφάδο

Ελαιόλαδο 1 κούπα τσαγιού

Ντοματοπολτός 3 κουταλιές της σούπας γεμάτες

Πάπρικα γλυκιά 1 κουταλάκι κοφτό

Αλάτι -πιπέρι

Νερό

Οδηγίες

Από το προηγούμενο βράδυ πλένουμε και κόβουμε το κουνέλι σε τεμάχια, το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ με τα ψιλοκομμένα ξερά κρεμμύδια, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τα φύλλα δάφνης, τα γαρύφαλλα, την κανέλα , το μπαχάρι και το πιπέρι. Προσθέτουμε το κρασί , το ξύδι και δύο κούπες νερό, τα ανακατεύουμε όλα μαζί, τοποθετούμε στο ψυγείο κι αφήνουμε μέσα στην μαρινάδα όλο το βράδυ, ενώ βάζουμε τα μικρά κρεμμύδια του στιφάδου σε βαθύ σκεύος με νερό να τα σκεπάζει και τα αφήνουμε κι αυτά όλο το βράδυ μέσα στο νερό.

Έτσι την επόμενη μέρα καθαρίζουμε  με ευκολία τα κρεμμυδάκια. Βγάζουμε το κουνέλι από τη μαρινάδα κι απομακρύνουμε τα μπαχαρικά και τα καρυκεύματα από πάνω του με χαρτί κουζίνας.

Βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα 1 1/2 ποτήρι νερό και μόλις αρχίσει να κοχλάζει, βάζουμε μέσα το κουνέλι, χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό.

Προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και την πάπρικα  και ροδίζουμε  το κουνέλι, που έχει ήδη μαλακώσει από τον βρασμό.

Σβήνουμε με τον ντοματοπολτό και με λίγο νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά.

Βάζουμε σε τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο να κάψει, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια που καθαρίσαμε να πάρουν χρώμα χρυσαφί και στην συνέχεια τα βάζουμε στην ίδια κατσαρόλα με το κουνέλι.

Προσθέτουμε νερό ίσα να τα σκεπάζει, αλατίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο με σκεπασμένη κατσαρόλα.

Το φαγητό μας πρέπει να μείνει με τη σάλτσα του. Κλείνουμε τη φωτιά, κατεβάζουμε την κατσαρόλα κι αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

Πηγή: chefoulis.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Κουνέλι στιφάδο

2 λεπτά ανάγνωσης

Ένα στιφάδο με κουνέλι, αποβραδίς μαριναρισμένο σε κρασί και μπαχαρικά,  με ολόκληρα μικρά κρεμμυδάκια, κομμάτια πορτοκαλιού  και πολλά αρώματα. Μια καταπληκτική συνταγή από τον Χρήστο Βενιέρη.

Συστατικά:

1 μεσαίου μεγέθους κουνέλι (περίπου 1½ κιλό), κομμένο σε σερβιριζόμενα κομμάτια

Για τη μαρινάδα

2 φλ. ξηρό κόκκινο κρασί

2 φύλλα δάφνης

6-10 καρποί από μπαχάρι

1 ξυλάκι κανέλας

Αλεύρι για αλεύρωμα

1 φλ. ελαιόλαδο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο, καθαρισμένα και ολόκληρα

2 φλ. ξηρό κόκκινο κρασί

1 φλ. ψιλοκομμένη ντομάτα

2 φύλλα δάφνης

1 ξυλάκι κανέλας

1 πορτοκάλι, πλυμένο και κομμένο σε 8 κομμάτια

Οδηγίες:

 Μαρινάδα

  1. Αφαιρούμε  τα εντόσθια του κουνελιού, τα ξεπλένουμε πολύ καλά και τα στεγνώνουμε.
  2. Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  3. Προσθέτουμε το κρασί μαζί με τα φύλλα δάφνης, το μπαχάρι και την κανέλα.
  4. Μαρινάρουμε αποβραδίς το κουνέλι σκεπασμένο στο ψυγείο.
  5. Ζεσταίνουμε σε μια πλατιά κατσαρόλα μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο.
  6. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα τσιγαρίζουμε σε χαμηλή-μέτρια φωτιά για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς και να πάρουν μια διαφανή απόχρωση.
  7. Κουνάμε καλά την κατσαρόλα έτσι ώστε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  8. Βγάζουμε το κουνέλι από τη μαρινάδα, το στραγγίζουμε και το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
  9. Πετάμε τη μαρινάδα.
  10. Βγάζουμε τα κρεμμυδάκια με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε στην άκρη.
  11. Προσθέτουμε άλλο ένα τέταρτο του φλιτζανιού ελαιόλαδο στην κατσαρόλα για να το ζεστάνουμε.
  12. Βάζουμε τα κομμάτια από το κουνέλι και τα ψήνουμε καλά μέχρι να ροδίσουν σε μέτρια-δυνατή φωτιά γυρνώντας τα από όλες τις μεριές.
  13. Βάζουμε τα κομμάτια του πορτοκαλιού πάνω από το κουνέλι, περιχύνουμε με το κρασί και την ντομάτα, προσθέτετε τα δαφνόφυλλα και το ξυλάκι της κανέλας.
  14. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και κλείνουμε το καπάκι.
  15. Αφήνουμε το φαγητό να γίνει σε χαμηλή φωτιά για περίπου μιάμιση ώρα, δηλαδή μέχρι να μαλακώσει.
  16. Έπειτα, το κατεβάζετε από τη φωτιά, το αφήνετε να κρυώσει 5 λεπτά και το σερβίρουμε.

Πηγή: gourmed.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Κουνέλι στιφάδο

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

Κουνέλι 1 1/2 κιλό

Κρεμμύδια ξερά 3 τεμ ψιλοκομμένα

Σκόρδο 3 σκελίδες ψιλοκομμένες

Δάφνη 3 φύλλα

Γαρύφαλλα 3-4 τεμ

Κανέλα 1 ξυλάκι

Μπαχάρι 3 κόκους

Λευκό κρασί 1/2 κούπα τσαγιού

Ξύδι 1/2 κούπα τσαγιού

Κρεμμύδια μικρά 1 κιλό για στιφάδο

Ελαιόλαδο 1 κούπα τσαγιού

Ντοματοπολτός 3 κουταλιές της σούπας γεμάτες

Πάπρικα γλυκιά 1 κουταλάκι κοφτό

Αλάτι -πιπέρι

Νερό

Οδηγίες

Από το προηγούμενο βράδυ πλένουμε και κόβουμε το κουνέλι σε τεμάχια, το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ με τα ψιλοκομμένα ξερά κρεμμύδια, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τα φύλλα δάφνης, τα γαρύφαλλα, την κανέλα , το μπαχάρι και το πιπέρι. Προσθέτουμε το κρασί , το ξύδι και δύο κούπες νερό, τα ανακατεύουμε όλα μαζί, τοποθετούμε στο ψυγείο κι αφήνουμε μέσα στην μαρινάδα όλο το βράδυ, ενώ βάζουμε τα μικρά κρεμμύδια του στιφάδου σε βαθύ σκεύος με νερό να τα σκεπάζει και τα αφήνουμε κι αυτά όλο το βράδυ μέσα στο νερό.

Έτσι την επόμενη μέρα καθαρίζουμε  με ευκολία τα κρεμμυδάκια. Βγάζουμε το κουνέλι από τη μαρινάδα κι απομακρύνουμε τα μπαχαρικά και τα καρυκεύματα από πάνω του με χαρτί κουζίνας.

Βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα 1 1/2 ποτήρι νερό και μόλις αρχίσει να κοχλάζει, βάζουμε μέσα το κουνέλι, χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό.

Προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και την πάπρικα  και ροδίζουμε  το κουνέλι, που έχει ήδη μαλακώσει από τον βρασμό.

Σβήνουμε με τον ντοματοπολτό και με λίγο νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά.

Βάζουμε σε τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο να κάψει, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια που καθαρίσαμε να πάρουν χρώμα χρυσαφί και στην συνέχεια τα βάζουμε στην ίδια κατσαρόλα με το κουνέλι.

Προσθέτουμε νερό ίσα να τα σκεπάζει, αλατίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο με σκεπασμένη κατσαρόλα.

Το φαγητό μας πρέπει να μείνει με τη σάλτσα του. Κλείνουμε τη φωτιά, κατεβάζουμε την κατσαρόλα κι αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

Πηγή: chefoulis.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Κουνέλι στιφάδο

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

Κουνέλι 1 1/2 κιλό

Κρεμμύδια ξερά 3 τεμ ψιλοκομμένα

Σκόρδο 3 σκελίδες ψιλοκομμένες

Δάφνη 3 φύλλα

Γαρύφαλλα 3-4 τεμ

Κανέλα 1 ξυλάκι

Μπαχάρι 3 κόκους

Λευκό κρασί 1/2 κούπα τσαγιού

Ξύδι 1/2 κούπα τσαγιού

Κρεμμύδια μικρά 1 κιλό για στιφάδο

Ελαιόλαδο 1 κούπα τσαγιού

Ντοματοπολτός 3 κουταλιές της σούπας γεμάτες

Πάπρικα γλυκιά 1 κουταλάκι κοφτό

Αλάτι -πιπέρι

Νερό

Οδηγίες

Από το προηγούμενο βράδυ πλένουμε και κόβουμε το κουνέλι σε τεμάχια, το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ με τα ψιλοκομμένα ξερά κρεμμύδια, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τα φύλλα δάφνης, τα γαρύφαλλα, την κανέλα , το μπαχάρι και το πιπέρι. Προσθέτουμε το κρασί , το ξύδι και δύο κούπες νερό, τα ανακατεύουμε όλα μαζί, τοποθετούμε στο ψυγείο κι αφήνουμε μέσα στη μαρινάδα όλο το βράδυ, ενώ βάζουμε τα μικρά κρεμμύδια του στιφάδου σε βαθύ σκεύος με νερό να σκεπάζει και να αφήνουμε κι αυτά όλο το βράδυ μέσα στο νερό.

Έτσι την επόμενη μέρα καθαρίζουμε με ευκολία τα κρεμμυδάκια. Βγάζουμε το κουνέλι από τη μαρινάδα κι απομακρύνουμε τα μπαχαρικά και τα καρυκεύματα από πάνω του με χαρτί κουζίνας.

Βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα 1 1/2 ποτήρι νερό και μόλις αρχίσει να κοχλάζει, βάζουμε μέσα στο κουνέλι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό.

Προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και την πάπρικα και ροδίζουμε το κουνέλι, που έχει ήδη μαλακώσει από τον βρασμό.

Σβήνουμε με τον ντοματοπολτό και με λίγο νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά.

Βάζουμε σε τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο να κάψει, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια που καθαρίσαμε να πάρουν χρώμα χρυσαφί και στη συνέχεια τα βάζουμε στην ίδια κατσαρόλα με το κουνέλι.

Προσθέτουμε νερό ίσα να τα σκεπάζει, αλατίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο με σκεπασμένη κατσαρόλα.

Το φαγητό μας πρέπει να μείνει με τη σάλτσα του. Κλείνουμε τη φωτιά, κατεβάζουμε την κατσαρόλα κι αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

Πηγή: chefoulis.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Κουνέλι στιφάδο

2 λεπτά ανάγνωσης

Ένα στιφάδο με κουνέλι, αποβραδίς μαριναρισμένο σε κρασί και μπαχαρικά, με ολόκληρα μικρά κρεμμυδάκια, κομμάτια πορτοκαλιού και πολλά αρώματα. Μια υπέροχη συνταγή από τον Χρήστο Βενιέρη.

Συστατικά:

1 μεσαίου μεγέθους κουνέλι (περίπου 1½ κιλό), κομμένο σε σερβιριζόμενα κομμάτια

Για τη μαρινάδα

2 φλ. ξηρό κόκκινο κρασί

2 φύλλα δάφνης

6-10 καρποί από μπαχάρι

1 ξυλάκι κανέλας

Αλεύρι για αλεύρωμα

1 φλ. ελαιόλαδο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο, καθαρισμένα και ολόκληρα

2 φλ. ξηρό κόκκινο κρασί

1 φλ. ψιλοκομμένη ντομάτα

2 φύλλα δάφνης

1 ξυλάκι κανέλας

1 πορτοκάλι, πλυμένο και κομμένο σε 8 κομμάτια

Οδηγίες:

 Μαρινάδα

  1. Αφαιρούμε τα εντόσθια του κουνελιού, τα ξεπλένουμε πολύ καλά και τα στεγνώνουμε.
  2. Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  3. Προσθέτουμε το κρασί μαζί με τα φύλλα δάφνης, το μπαχάρι και την κανέλα.
  4. Μαρινάρουμε αποβραδίς το κουνέλι σκεπασμένο στο ψυγείο.
  5. Ζεσταίνουμε σε μια πλατιά κατσαρόλα μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο.
  6. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα τσιγαρίζουμε σε χαμηλή-μέτρια φωτιά για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς και να πάρουν μια διαφανή απόχρωση.
  7. Κουνάμε καλά την κατσαρόλα έτσι ώστε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  8. Βγάζουμε το κουνέλι από τη μαρινάδα, το στραγγίζουμε και το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
  9. Πετάμε τη μαρινάδα.
  10. Βγάζουμε τα κρεμμυδάκια με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε στην άκρη.
  11. Προσθέτουμε άλλο ένα τέταρτο του φλιτζανιού ελαιόλαδο στην κατσαρόλα για να ζεσταθούμε.
  12. Βάζουμε τα κομμάτια από το κουνέλι και τα ψήνουμε καλά μέχρι να ροδίσουν σε μέτρια-δυνατή φωτιά γυρνώντας τα από όλες τις μεριές.
  13. Βάζουμε τα κομμάτια του πορτοκαλιού πάνω από το κουνέλι, περιχύνουμε με το κρασί και την ντομάτα, προσθέτουμε τα δαφνόφυλλα και το ξυλάκι της κανέλας.
  14. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και κλείνουμε το καπάκι.
  15. Αφήνουμε το φαγητό να γίνει σε χαμηλή φωτιά για περίπου μια ώρα, δηλαδή μέχρι να μαλακώσει.
  16. Έπειτα, το κατεβάζετε από τη φωτιά, το αφήνετε να κρυώσει 5 λεπτά και το σερβίρουμε.

Πηγή: gourmed.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Κουνέλι στιφάδο

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

Κουνέλι 1 1/2 κιλό

Κρεμμύδια ξερά 3 τεμ ψιλοκομμένα

Σκόρδο 3 σκελίδες ψιλοκομμένες

Δάφνη 3 φύλλα

Γαρύφαλλα 3-4 τεμ

Κανέλα 1 ξυλάκι

Μπαχάρι 3 κόκους

Λευκό κρασί 1/2 κούπα τσαγιού

Ξύδι 1/2 κούπα τσαγιού

Κρεμμύδια μικρά 1 κιλό για στιφάδο

Ελαιόλαδο 1 κούπα τσαγιού

Ντοματοπολτός 3 κουταλιές της σούπας γεμάτες

Πάπρικα γλυκιά 1 κουταλάκι κοφτό

Αλάτι -πιπέρι

Νερό

Οδηγίες

Από το προηγούμενο βράδυ πλένουμε και κόβουμε το κουνέλι σε τεμάχια, το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ με τα ψιλοκομμένα ξερά κρεμμύδια, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τα φύλλα δάφνης, τα γαρύφαλλα, την κανέλα , το μπαχάρι και το πιπέρι. Προσθέτουμε το κρασί , το ξύδι και δύο κούπες νερό, τα ανακατεύουμε όλα μαζί, τοποθετούμε στο ψυγείο κι αφήνουμε μέσα στην μαρινάδα όλο το βράδυ, ενώ βάζουμε τα μικρά κρεμμύδια του στιφάδου σε βαθύ σκεύος με νερό να τα σκεπάζει και τα αφήνουμε κι αυτά όλο το βράδυ μέσα στο νερό.

Έτσι την επόμενη μέρα καθαρίζουμε  με ευκολία τα κρεμμυδάκια. Βγάζουμε το κουνέλι από τη μαρινάδα κι απομακρύνουμε τα μπαχαρικά και τα καρυκεύματα από πάνω του με χαρτί κουζίνας.

Βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα 1 1/2 ποτήρι νερό και μόλις αρχίσει να κοχλάζει, βάζουμε μέσα το κουνέλι, χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό.

Προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και την πάπρικα  και ροδίζουμε  το κουνέλι, που έχει ήδη μαλακώσει από τον βρασμό.

Σβήνουμε με τον ντοματοπολτό και με λίγο νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά.

Βάζουμε σε τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο να κάψει, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια που καθαρίσαμε να πάρουν χρώμα χρυσαφί και στην συνέχεια τα βάζουμε στην ίδια κατσαρόλα με το κουνέλι.

Προσθέτουμε νερό ίσα να τα σκεπάζει, αλατίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο με σκεπασμένη κατσαρόλα.

Το φαγητό μας πρέπει να μείνει με τη σάλτσα του. Κλείνουμε τη φωτιά, κατεβάζουμε την κατσαρόλα κι αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

Πηγή: chefoulis.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Κουνέλι στιφάδο

2 λεπτά ανάγνωσης

Ένα στιφάδο με κουνέλι, αποβραδίς μαριναρισμένο σε κρασί και μπαχαρικά,  με ολόκληρα μικρά κρεμμυδάκια, κομμάτια πορτοκαλιού  και πολλά αρώματα. Μια καταπληκτική συνταγή από τον Χρήστο Βενιέρη.

Συστατικά:

1 μεσαίου μεγέθους κουνέλι (περίπου 1½ κιλό), κομμένο σε σερβιριζόμενα κομμάτια

Για τη μαρινάδα

2 φλ. ξηρό κόκκινο κρασί

2 φύλλα δάφνης

6-10 καρποί από μπαχάρι

1 ξυλάκι κανέλας

Αλεύρι για αλεύρωμα

1 φλ. ελαιόλαδο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο, καθαρισμένα και ολόκληρα

2 φλ. ξηρό κόκκινο κρασί

1 φλ. ψιλοκομμένη ντομάτα

2 φύλλα δάφνης

1 ξυλάκι κανέλας

1 πορτοκάλι, πλυμένο και κομμένο σε 8 κομμάτια

Οδηγίες:

 Μαρινάδα

  1. Αφαιρούμε  τα εντόσθια του κουνελιού, τα ξεπλένουμε πολύ καλά και τα στεγνώνουμε.
  2. Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  3. Προσθέτουμε το κρασί μαζί με τα φύλλα δάφνης, το μπαχάρι και την κανέλα.
  4. Μαρινάρουμε αποβραδίς το κουνέλι σκεπασμένο στο ψυγείο.
  5. Ζεσταίνουμε σε μια πλατιά κατσαρόλα μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο.
  6. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα τσιγαρίζουμε σε χαμηλή-μέτρια φωτιά για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς και να πάρουν μια διαφανή απόχρωση.
  7. Κουνάμε καλά την κατσαρόλα έτσι ώστε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  8. Βγάζουμε το κουνέλι από τη μαρινάδα, το στραγγίζουμε και το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
  9. Πετάμε τη μαρινάδα.
  10. Βγάζουμε τα κρεμμυδάκια με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε στην άκρη.
  11. Προσθέτουμε άλλο ένα τέταρτο του φλιτζανιού ελαιόλαδο στην κατσαρόλα για να το ζεστάνουμε.
  12. Βάζουμε τα κομμάτια από το κουνέλι και τα ψήνουμε καλά μέχρι να ροδίσουν σε μέτρια-δυνατή φωτιά γυρνώντας τα από όλες τις μεριές.
  13. Βάζουμε τα κομμάτια του πορτοκαλιού πάνω από το κουνέλι, περιχύνουμε με το κρασί και την ντομάτα, προσθέτετε τα δαφνόφυλλα και το ξυλάκι της κανέλας.
  14. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και κλείνουμε το καπάκι.
  15. Αφήνουμε το φαγητό να γίνει σε χαμηλή φωτιά για περίπου μιάμιση ώρα, δηλαδή μέχρι να μαλακώσει.
  16. Έπειτα, το κατεβάζετε από τη φωτιά, το αφήνετε να κρυώσει 5 λεπτά και το σερβίρουμε.

Πηγή: gourmed.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Κουνέλι στιφάδο

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

Κουνέλι 1 1/2 κιλό

Κρεμμύδια ξερά 3 τεμ ψιλοκομμένα

Σκόρδο 3 σκελίδες ψιλοκομμένες

Δάφνη 3 φύλλα

Γαρύφαλλα 3-4 τεμ

Κανέλα 1 ξυλάκι

Μπαχάρι 3 κόκους

Λευκό κρασί 1/2 κούπα τσαγιού

Ξύδι 1/2 κούπα τσαγιού

Κρεμμύδια μικρά 1 κιλό για στιφάδο

Ελαιόλαδο 1 κούπα τσαγιού

Ντοματοπολτός 3 κουταλιές της σούπας γεμάτες

Πάπρικα γλυκιά 1 κουταλάκι κοφτό

Αλάτι -πιπέρι

Νερό

Οδηγίες

Από το προηγούμενο βράδυ πλένουμε και κόβουμε το κουνέλι σε τεμάχια, το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ με τα ψιλοκομμένα ξερά κρεμμύδια, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τα φύλλα δάφνης, τα γαρύφαλλα, την κανέλα , το μπαχάρι και το πιπέρι. Προσθέτουμε το κρασί , το ξύδι και δύο κούπες νερό, τα ανακατεύουμε όλα μαζί, τοποθετούμε στο ψυγείο κι αφήνουμε μέσα στην μαρινάδα όλο το βράδυ, ενώ βάζουμε τα μικρά κρεμμύδια του στιφάδου σε βαθύ σκεύος με νερό να τα σκεπάζει και τα αφήνουμε κι αυτά όλο το βράδυ μέσα στο νερό.

Έτσι την επόμενη μέρα καθαρίζουμε  με ευκολία τα κρεμμυδάκια. Βγάζουμε το κουνέλι από τη μαρινάδα κι απομακρύνουμε τα μπαχαρικά και τα καρυκεύματα από πάνω του με χαρτί κουζίνας.

Βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα 1 1/2 ποτήρι νερό και μόλις αρχίσει να κοχλάζει, βάζουμε μέσα το κουνέλι, χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό.

Προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και την πάπρικα  και ροδίζουμε  το κουνέλι, που έχει ήδη μαλακώσει από τον βρασμό.

Σβήνουμε με τον ντοματοπολτό και με λίγο νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά.

Βάζουμε σε τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο να κάψει, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια που καθαρίσαμε να πάρουν χρώμα χρυσαφί και στην συνέχεια τα βάζουμε στην ίδια κατσαρόλα με το κουνέλι.

Προσθέτουμε νερό ίσα να τα σκεπάζει, αλατίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο με σκεπασμένη κατσαρόλα.

Το φαγητό μας πρέπει να μείνει με τη σάλτσα του. Κλείνουμε τη φωτιά, κατεβάζουμε την κατσαρόλα κι αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

Πηγή: chefoulis.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Κουνέλι στιφάδο

2 λεπτά ανάγνωσης

Ένα στιφάδο με κουνέλι, αποβραδίς μαριναρισμένο σε κρασί και μπαχαρικά,  με ολόκληρα μικρά κρεμμυδάκια, κομμάτια πορτοκαλιού  και πολλά αρώματα. Μια καταπληκτική συνταγή από τον Χρήστο Βενιέρη.

Συστατικά:

1 μεσαίου μεγέθους κουνέλι (περίπου 1½ κιλό), κομμένο σε σερβιριζόμενα κομμάτια

Για τη μαρινάδα

2 φλ. ξηρό κόκκινο κρασί

2 φύλλα δάφνης

6-10 καρποί από μπαχάρι

1 ξυλάκι κανέλας

Αλεύρι για αλεύρωμα

1 φλ. ελαιόλαδο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο, καθαρισμένα και ολόκληρα

2 φλ. ξηρό κόκκινο κρασί

1 φλ. ψιλοκομμένη ντομάτα

2 φύλλα δάφνης

1 ξυλάκι κανέλας

1 πορτοκάλι, πλυμένο και κομμένο σε 8 κομμάτια

Οδηγίες:

 Μαρινάδα

  1. Αφαιρούμε  τα εντόσθια του κουνελιού, τα ξεπλένουμε πολύ καλά και τα στεγνώνουμε.
  2. Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  3. Προσθέτουμε το κρασί μαζί με τα φύλλα δάφνης, το μπαχάρι και την κανέλα.
  4. Μαρινάρουμε αποβραδίς το κουνέλι σκεπασμένο στο ψυγείο.
  5. Ζεσταίνουμε σε μια πλατιά κατσαρόλα μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο.
  6. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα τσιγαρίζουμε σε χαμηλή-μέτρια φωτιά για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς και να πάρουν μια διαφανή απόχρωση.
  7. Κουνάμε καλά την κατσαρόλα έτσι ώστε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  8. Βγάζουμε το κουνέλι από τη μαρινάδα, το στραγγίζουμε και το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
  9. Πετάμε τη μαρινάδα.
  10. Βγάζουμε τα κρεμμυδάκια με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε στην άκρη.
  11. Προσθέτουμε άλλο ένα τέταρτο του φλιτζανιού ελαιόλαδο στην κατσαρόλα για να το ζεστάνουμε.
  12. Βάζουμε τα κομμάτια από το κουνέλι και τα ψήνουμε καλά μέχρι να ροδίσουν σε μέτρια-δυνατή φωτιά γυρνώντας τα από όλες τις μεριές.
  13. Βάζουμε τα κομμάτια του πορτοκαλιού πάνω από το κουνέλι, περιχύνουμε με το κρασί και την ντομάτα, προσθέτετε τα δαφνόφυλλα και το ξυλάκι της κανέλας.
  14. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και κλείνουμε το καπάκι.
  15. Αφήνουμε το φαγητό να γίνει σε χαμηλή φωτιά για περίπου μιάμιση ώρα, δηλαδή μέχρι να μαλακώσει.
  16. Έπειτα, το κατεβάζετε από τη φωτιά, το αφήνετε να κρυώσει 5 λεπτά και το σερβίρουμε.

Πηγή: gourmed.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Κουνέλι στιφάδο

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

Κουνέλι 1 1/2 κιλό

Κρεμμύδια ξερά 3 τεμ ψιλοκομμένα

Σκόρδο 3 σκελίδες ψιλοκομμένες

Δάφνη 3 φύλλα

Γαρύφαλλα 3-4 τεμ

Κανέλα 1 ξυλάκι

Μπαχάρι 3 κόκους

Λευκό κρασί 1/2 κούπα τσαγιού

Ξύδι 1/2 κούπα τσαγιού

Κρεμμύδια μικρά 1 κιλό για στιφάδο

Ελαιόλαδο 1 κούπα τσαγιού

Ντοματοπολτός 3 κουταλιές της σούπας γεμάτες

Πάπρικα γλυκιά 1 κουταλάκι κοφτό

Αλάτι -πιπέρι

Νερό

Οδηγίες

Από το προηγούμενο βράδυ πλένουμε και κόβουμε το κουνέλι σε τεμάχια, το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ με τα ψιλοκομμένα ξερά κρεμμύδια, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τα φύλλα δάφνης, τα γαρύφαλλα, την κανέλα , το μπαχάρι και το πιπέρι. Προσθέτουμε το κρασί , το ξύδι και δύο κούπες νερό, τα ανακατεύουμε όλα μαζί, τοποθετούμε στο ψυγείο κι αφήνουμε μέσα στην μαρινάδα όλο το βράδυ, ενώ βάζουμε τα μικρά κρεμμύδια του στιφάδου σε βαθύ σκεύος με νερό να τα σκεπάζει και τα αφήνουμε κι αυτά όλο το βράδυ μέσα στο νερό.

Έτσι την επόμενη μέρα καθαρίζουμε  με ευκολία τα κρεμμυδάκια. Βγάζουμε το κουνέλι από τη μαρινάδα κι απομακρύνουμε τα μπαχαρικά και τα καρυκεύματα από πάνω του με χαρτί κουζίνας.

Βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα 1 1/2 ποτήρι νερό και μόλις αρχίσει να κοχλάζει, βάζουμε μέσα το κουνέλι, χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό.

Προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και την πάπρικα  και ροδίζουμε  το κουνέλι, που έχει ήδη μαλακώσει από τον βρασμό.

Σβήνουμε με τον ντοματοπολτό και με λίγο νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά.

Βάζουμε σε τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο να κάψει, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια που καθαρίσαμε να πάρουν χρώμα χρυσαφί και στην συνέχεια τα βάζουμε στην ίδια κατσαρόλα με το κουνέλι.

Προσθέτουμε νερό ίσα να τα σκεπάζει, αλατίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο με σκεπασμένη κατσαρόλα.

Το φαγητό μας πρέπει να μείνει με τη σάλτσα του. Κλείνουμε τη φωτιά, κατεβάζουμε την κατσαρόλα κι αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

Πηγή: chefoulis.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Κουνέλι στιφάδο

2 λεπτά ανάγνωσης

Ένα στιφάδο με κουνέλι, αποβραδίς μαριναρισμένο σε κρασί και μπαχαρικά,  με ολόκληρα μικρά κρεμμυδάκια, κομμάτια πορτοκαλιού  και πολλά αρώματα. Μια καταπληκτική συνταγή από τον Χρήστο Βενιέρη.

Συστατικά:

1 μεσαίου μεγέθους κουνέλι (περίπου 1½ κιλό), κομμένο σε σερβιριζόμενα κομμάτια

Για τη μαρινάδα

2 φλ. ξηρό κόκκινο κρασί

2 φύλλα δάφνης

6-10 καρποί από μπαχάρι

1 ξυλάκι κανέλας

Αλεύρι για αλεύρωμα

1 φλ. ελαιόλαδο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο, καθαρισμένα και ολόκληρα

2 φλ. ξηρό κόκκινο κρασί

1 φλ. ψιλοκομμένη ντομάτα

2 φύλλα δάφνης

1 ξυλάκι κανέλας

1 πορτοκάλι, πλυμένο και κομμένο σε 8 κομμάτια

Οδηγίες:

 Μαρινάδα

  1. Αφαιρούμε  τα εντόσθια του κουνελιού, τα ξεπλένουμε πολύ καλά και τα στεγνώνουμε.
  2. Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  3. Προσθέτουμε το κρασί μαζί με τα φύλλα δάφνης, το μπαχάρι και την κανέλα.
  4. Μαρινάρουμε αποβραδίς το κουνέλι σκεπασμένο στο ψυγείο.
  5. Ζεσταίνουμε σε μια πλατιά κατσαρόλα μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο.
  6. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα τσιγαρίζουμε σε χαμηλή-μέτρια φωτιά για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς και να πάρουν μια διαφανή απόχρωση.
  7. Κουνάμε καλά την κατσαρόλα έτσι ώστε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  8. Βγάζουμε το κουνέλι από τη μαρινάδα, το στραγγίζουμε και το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
  9. Πετάμε τη μαρινάδα.
  10. Βγάζουμε τα κρεμμυδάκια με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε στην άκρη.
  11. Προσθέτουμε άλλο ένα τέταρτο του φλιτζανιού ελαιόλαδο στην κατσαρόλα για να το ζεστάνουμε.
  12. Βάζουμε τα κομμάτια από το κουνέλι και τα ψήνουμε καλά μέχρι να ροδίσουν σε μέτρια-δυνατή φωτιά γυρνώντας τα από όλες τις μεριές.
  13. Βάζουμε τα κομμάτια του πορτοκαλιού πάνω από το κουνέλι, περιχύνουμε με το κρασί και την ντομάτα, προσθέτετε τα δαφνόφυλλα και το ξυλάκι της κανέλας.
  14. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και κλείνουμε το καπάκι.
  15. Αφήνουμε το φαγητό να γίνει σε χαμηλή φωτιά για περίπου μιάμιση ώρα, δηλαδή μέχρι να μαλακώσει.
  16. Έπειτα, το κατεβάζετε από τη φωτιά, το αφήνετε να κρυώσει 5 λεπτά και το σερβίρουμε.

Πηγή: gourmed.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Κουνέλι στιφάδο

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

Κουνέλι 1 1/2 κιλό

Κρεμμύδια ξερά 3 τεμ ψιλοκομμένα

Σκόρδο 3 σκελίδες ψιλοκομμένες

Δάφνη 3 φύλλα

Γαρύφαλλα 3-4 τεμ

Κανέλα 1 ξυλάκι

Μπαχάρι 3 κόκους

Λευκό κρασί 1/2 κούπα τσαγιού

Ξύδι 1/2 κούπα τσαγιού

Κρεμμύδια μικρά 1 κιλό για στιφάδο

Ελαιόλαδο 1 κούπα τσαγιού

Ντοματοπολτός 3 κουταλιές της σούπας γεμάτες

Πάπρικα γλυκιά 1 κουταλάκι κοφτό

Αλάτι -πιπέρι

Νερό

Οδηγίες

Από το προηγούμενο βράδυ πλένουμε και κόβουμε το κουνέλι σε τεμάχια, το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ με τα ψιλοκομμένα ξερά κρεμμύδια, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τα φύλλα δάφνης, τα γαρύφαλλα, την κανέλα , το μπαχάρι και το πιπέρι. Προσθέτουμε το κρασί , το ξύδι και δύο κούπες νερό, τα ανακατεύουμε όλα μαζί, τοποθετούμε στο ψυγείο κι αφήνουμε μέσα στην μαρινάδα όλο το βράδυ, ενώ βάζουμε τα μικρά κρεμμύδια του στιφάδου σε βαθύ σκεύος με νερό να τα σκεπάζει και τα αφήνουμε κι αυτά όλο το βράδυ μέσα στο νερό.

Έτσι την επόμενη μέρα καθαρίζουμε  με ευκολία τα κρεμμυδάκια. Βγάζουμε το κουνέλι από τη μαρινάδα κι απομακρύνουμε τα μπαχαρικά και τα καρυκεύματα από πάνω του με χαρτί κουζίνας.

Βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα 1 1/2 ποτήρι νερό και μόλις αρχίσει να κοχλάζει, βάζουμε μέσα το κουνέλι, χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό.

Προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και την πάπρικα  και ροδίζουμε  το κουνέλι, που έχει ήδη μαλακώσει από τον βρασμό.

Σβήνουμε με τον ντοματοπολτό και με λίγο νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά.

Βάζουμε σε τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο να κάψει, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια που καθαρίσαμε να πάρουν χρώμα χρυσαφί και στην συνέχεια τα βάζουμε στην ίδια κατσαρόλα με το κουνέλι.

Προσθέτουμε νερό ίσα να τα σκεπάζει, αλατίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο με σκεπασμένη κατσαρόλα.

Το φαγητό μας πρέπει να μείνει με τη σάλτσα του. Κλείνουμε τη φωτιά, κατεβάζουμε την κατσαρόλα κι αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

Πηγή: chefoulis.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο