Υλικά συνταγής:
4 κομμάτια κοτόπουλο μπούτι και στήθος, κομμένα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, κομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένο
2 φλυτζάνια κριθαράκι (ολικής, θα το προτιμούσα)
Φρέσκια ρίγανη και ξερή ρίγανη
Κόκκινη πιπεριά ψητή, μαύρες ελιές και ρεβίθια βρασμένα, προαιρετικά
Ζωμό κότας
Αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
- Βάλτε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά
- Ροδίστε το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο για 6-10 λεπτά από όλες τις μεριές
- Προσοχή να μην μαυρίσει, να χρυσίσει καλά
- Βγάλτε το κοτόπουλο
- Στην ίδια κατσαρόλα προσθέστε το κρεμμύδι, ροδίστε για 2 λεπτά
- Προσθέστε το σκόρδο, ανακατέψτε να αρωματιστούν
- Προσθέστε τον ζωμό κότας σε ζεστό νερό, περίπου 2 ποτήρια
- Αφήστε να πάρει αρώματα για 1-2 λεπτά
- Σε ένα ταψάκι βάλτε το κριθαράκι στον πάτο
- Από πάνω το κοτόπουλο και το ζωμό από κρεμμύδια-σκόρδο
- Αλατίστε με χοντρό αλάτι, πιπέρι μπόλικο
- Ρίξτε ρίγανη, βάλτε κλωνάρι από φρέσκια ρίγανη
- Αν θέλετε να προσθέσετε μαύρες ελιές, πιπεριές και ρεβύθια θα γίνει μαγικό το πιάτο
- Σκεπάστε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 35 λεπτά
- Επιβλέψτε το νερό, αν χρειαστεί το κριθαράκι, προσθέστε λίγο-λίγο
- Μην φοβάστε το νερό, χρειάζεται για να γίνει το φαγητό μας πλούσιο και ζουμερό, αλλά θέλει με δόσεις
- Υπέροχο το πιάτο αν προσθέσετε και παρμεζάνα από πάνω