Υλικά
3 φιλέτα κοτόπουλο Αγροκτήματα Κρήτης Μανωλιτσάκης
400 γρ ξινόχοντρο
1 κρεμμύδι
½ σκελίδα σκόρδο
6 κ.σ ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι
Θυμάρι
700 ml ζωμό κοτόπουλο
Εκτέλεση
Μαρινάρουμε το κοτόπουλο με το μισό ελαιόλαδο, το θυμάρι και το σκόρδο για μισή ώρα.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε το κοτόπουλο και ψήνουμε τις μπουκίτσες του κοτόπουλου. Αφαιρούμε το κοτόπουλο και στο ίδιο τηγάνι βάζουμε τον μισό ζωμό και όταν πάρει βράση αλατίζουμε και ρίχνουμε τον ξινόχοντρο. Είμαστε από πάνω ανακατεύουμε και προσθέτουμε ζωμό σιγά-σιγά μέχρι να μελώσει ο ξινόχοντρος.
Για τη σάλτσα τσικουδιάς και αγριοθύμαρου θα χρειαστούμε :
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
½ σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ αγριοθύμαρο φρέσκο ή ξερό
10 κόκκους μαυροπίπερο
3 σφηνάκια τσικουδιά
1 κ.σ βούτυρο
Εκτέλεση
Βάζουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι με το σκόρδο, αρωματίζουμε ίσα-ίσα το ελαιόλαδο και αποσύρουμε το σκόρδο. Ρίχνουμε τα πιπέρια και το θυμάρι και σε ένα λεπτάκι σβήνουμε με την τσικουδιά. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε το παγωμένο βουτυράκι και δένουμε την σάλτσα μας! Που την ενώνουμε με τον ξινόχοντρο και το κοτόπουλο.
Σερβίρισμα
Κάνουμε ένα στεφάνι από ξινόχοντρο, στη μέση βάζουμε το κοτόπουλο και ξύνουμε λεμόνι και λίγο ανθότυρο ξηρό.
Πηγή: agroktimatakritis.gr