Υλικά
1 κοτόπουλο
5-6 πατάτες
χυμός από 3 πορτοκάλια
1/2 φλ. τσ. λευκό ξηρό κρασί
χυμός από 2 λεμόνια
2 κ.σ. μουστάρδα
1/2 φλ.τσ. λάδι
αλατοπίπερο
1 κλωνάρι δεντρολίβανο
1 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα και το μέλι χτυπώντας με τον αυγοδάρτη ή ένα πηρούνι και προσθέτουμε τα πορτοκάλια, το κρασί, το δεντρολίβανο και τα λεμόνια και αφήνουμε το κοτόπουλο μέσα στο μίγμα να μαριναριστεί στο ψυγείο για δύο-τρεις ώρες.
Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ταψί και προσθέτουμε τις πατάτες .
Περιχύνουμε με τα υλικά της μαρινάδας, αφαιρώντας το δεντρολίβανο και αλατοπιπερώνουμε.
Ψήνουμε στο φούρνο για μία με μιαμιση ώρα, ανάλογα με το φούρνο μας, στους 180 βαθμούς περιχύνοντας που και που το κοτόπουλο με το ζωμό να μη στεγνώσει. Δεν προσθέτουμε καθόλου νερό εξάλλου εκεί είναι και όλη η ομορφιά της συνταγής ψήνονται όλα σιγά σιγά στο ζωμό των πορτοκαλιών και μελώνουν υπέροχα.
Πηγή: delicieuses.forumotion.net