Δευτέρα, 12 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κοτόπουλο κρασάτο με μαυροδάφνη

11/02/2022
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Χοιρινά φιλετάκια σε κρασί με μανιτάρια
0
SHARES
Share on Facebook

Για το μαρινάρισμα του κοτόπουλου θα χρειαστούν δυο-τρεις ώρες, πλην όμως η εκτέλεση είναι πολύ εύκολη. Το κοτόπουλο σιγομαγειρεύεται με το κρασί, τα λαχανικά και τα μυρωδικά και το αποτέλεσμα είναι ένα πιάτο γεμάτο γεύση κι αρώματα. Με τι να το συνοδεύσετε; Ο πουρές πατάτας αλλά και οι ταλιατέλες του πάνε πολύ.

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 κουτ. γλυκού τριμμένο σκόρδο
  • 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια
  • 4 κουτ. σούπας ξίδι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 4 κόκκους μπαχάρι σπασμένους
  • 10 κλωναράκια θυμάρι
  • 500 ml μαυροδάφνη
  • ελαιόλαδο
  • λίγο αλεύρι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάλτε σε ένα σκεύος τη μαυροδάφνη, τα κρεμμύδια, τα πράσα, τα καρότα, το μπαχάρι και τα δαφνόφυλλα. Προσθέστε στο μείγμα αυτό τα κομμάτια του κοτόπουλου και αφήστε τα να μαριναριστούν για 2-3 ώρες μέσα στο ψυγείο.
  2. Αφού μαριναριστούν, στραγγίστε τα κομμάτια του κοτόπουλου, αλατοπιπερώστε τα και πασπαλίστε τα με το αλεύρι. Σοτάρετε σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο τα κομμάτια του κοτόπουλου με το σκόρδο. Αφήστε τα να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές, σβήστε με το ξίδι και ρίξτε στην κατσαρόλα τη μαρινάδα (κρασί, λαχανικά και μπαχαρικά).
  3. Μαγειρέψτε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για 1 ½ ώρα μέχρι να μαγειρευτεί το κρέας.
  4. Όταν ετοιμαστεί το φαγητό, συνεχίστε με τα μανιτάρια. Κόψτε τα μανιτάρια στα δύο ή σε φέτες αν είναι μεγάλα, σοτάρετέ τα σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο, αλατοπιπερώστε τα και ρίξτε το θυμάρι. Προσθέστε τα στη σάλτσα και ανακατέψτε.
  5. Σερβίρετε το κοτόπουλο με τη σάλτσα και τα λαχανικά και συνοδέψτε το με πουρέ πατάτας ή ταλιατέλες.

Πηγή: ethnos.gr

Previous Post

Καρυδόπιτα με σιμιγδάλι

Next Post

Γρήγορη ζυμαρόπιτα με γιαούρτι

Next Post
Χοιρινά φιλετάκια σε κρασί με μανιτάρια

Γρήγορη ζυμαρόπιτα με γιαούρτι

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ