Δευτέρα, 12 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κοτόπουλο κοκκινιστό με μακαρόνια

27/02/2022
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Χοιρινό ρολό με πορτοκάλι και μπίρα
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά Συνταγής

1 κότα ή ένα κοτόπουλο κομμένο σε 6 η 8 κομμάτια

4 κ.σ. ελαιόλαδο

2- 3 κ.σ. αλεύρι

1 κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο

1 κλωνάρι φρέσκο θυμάρι

2 σκ. σκόρδο

1 δαφνόφυλλο

1 μικρό κρεμμύδι

1 καρότο

1 κλωνάρι σέλερι

2/3 φλ. λευκό ξηρό κρασί

2 συσκευασίες ολόκληρα ντοματάκια αποφλοιωμένα

τυρί τριμμένο για μακαρόνια

1 πακέτο μακαρόνια

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για το κοκκινιστό κοτόπουλο με μακαρόνια, αφήνουμε πρώτα το πουλερικό να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Το ταμπονάρουμε καλά να στεγνώσει με απορροφητικό χαρτί. Το βάζουμε σε μια πιατέλα, πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε να πουδραριστεί η κότα.

Σε μία φαρδιά και ρηχή (πλασοτέ) κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά θωρακίζουμε λίγα λίγα τα κομμάτια ώστε να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού. Θέλουμε να κάνει ωραία κρούστα ρόδινη πρώτα από την πλευρά της πέτσας και έπειτα από την άλλη.

Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά, κρεμμύδι, σκόρδο, καρότο και σέλερι και κάνουμε χώρο στο κέντρο της κατσαρόλας. Τα αφήνουμε για λίγα λεπτά να σοταριστούν ανακατεύοντας τα και να μαλακώσουν ελαφρά.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να μειωθεί ο όγκος των υγρών κατά τα 2/3. Τότε προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες και 1 ποτήρι νερό. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 1ώρα και 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει, αν η κότα είναι αλανιάρα ή για περίπου 1 ώρα αν είναι κοτόπουλο εκτροφείου.

Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε θυμάρι, δεντρολίβανο και δαφνόφυλλο και ελέγχουμε το αλατοπίπερο. Αφήνουμε τα τελευταία 10 λεπτά τα μυρωδικά να αρωματίσουν τη σάλτσα. Αφού βράσει το πουλερικό με τρυπητή κουτάλα το βγάζουμε σε πιατέλα και το διατηρούμε ζεστό.

Βράζουμε τα μακαρόνια στη σάλτσα από το κοτόπουλο κοκκινιστό.

Στη σάλτσα του, ρίχνουμε 2 ποτήρια βραστό νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα μακαρόνια. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά την μακαρονάδα μέσα στη σάλτσα της κότας. Θέλουμε σιγανή φωτιά αφενός γιατί τα υγρά είναι λίγα κι αφετέρου για να μην εξατμίζεται η σάλτσα αλλά να την ρουφήξουν όλη τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε συχνά τα μακαρόνια.

Σβήνουμε το φαγητό όταν πια τα μακαρόνια έχουν σχεδόν απορροφήσει την περισσότερη σάλτσα και αυτή η λίγη σαλτσούλα που έχει μείνει είναι πυκνή και δεμένη.

Σερβίρουμε αμέσως με ένα κομμάτι κοτόπουλο κοκκινιστό και μπόλικο τριμμένο κεφαλοτύρι.

Πηγή: argiro.gr

Previous Post

Κεμπάπ και χυλοπίτες σε πακετάκια φύλλου

Next Post

Κυριακή των Απόκρεω

Next Post
Κυριακή των Απόκρεω

Κυριακή των Απόκρεω

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ