Αρωματικό και γεμάτο γεύση πιάτο, με γέμιση τυριών και μυρωδικών.
Περιεχόμενα
✅ Υλικά (για 4 άτομα):
- 1 κοτόπουλο (1½ κιλό)
- 200 ml λευκό ξηρό κρασί
- 300 γρ. κατσικίσιο τυρί φέτα (θρυμματισμένο)
- 100 γρ. πεκορίνο (σε κυβάκια)
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
- 1 κλωναράκι φασκόμηλο
- Βούτυρο (για άλειμμα & ψήσιμο)
- Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
🔪 Εκτέλεση:
- Μαρινάρισμα:
- Αλείψτε το κοτόπουλο (μέσα και έξω) με το κρασί και αφήστε το να στεγνώσει.
- Γέμιση:
- Ψιλοκόψτε το σκόρδο και λίγο δεντρολίβανο.
- Ανακατέψτε το με τη θρυμματισμένη φέτα, το πεκορίνο και άφθονο πιπέρι.
- Προετοιμασία:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C.
- Αλείψτε το εσωτερικό του κοτόπουλου με λιωμένο βούτυρο και γεμίστε το με το παραπάνω μείγμα.
- Κλείστε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδες ή μαγειρικό σπάγκο.
- Αλείψτε το εξωτερικά με λιωμένο βούτυρο, αλατοπιπερώστε.
- Ψήσιμο:
- Τοποθετήστε το κοτόπουλο με το στήθος προς τα πάνω σε πυρίμαχο σκεύος.
- Προσθέστε κομμάτια βούτυρου και το φασκόμηλο.
- Ψήστε μέχρι να ροδίσει.
- Ολοκλήρωση:
- Γυρίστε το κοτόπουλο, ρίξτε το υπόλοιπο κρασί και συνεχίστε το ψήσιμο για περίπου 1 ώρα, αλείφοντας κατά διαστήματα με τα υγρά του.
📌 Πηγή: athinorama.gr