Κοτόπουλο με Φασκόμηλο & Δεντρολίβανο

1 λεπτά ανάγνωσης

Αρωματικό και γεμάτο γεύση πιάτο, με γέμιση τυριών και μυρωδικών.

✅ Υλικά (για 4 άτομα):

  • 1 κοτόπουλο (1½ κιλό)
  • 200 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 300 γρ. κατσικίσιο τυρί φέτα (θρυμματισμένο)
  • 100 γρ. πεκορίνο (σε κυβάκια)
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
  • 1 κλωναράκι φασκόμηλο
  • Βούτυρο (για άλειμμα & ψήσιμο)
  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

🔪 Εκτέλεση:

  1. Μαρινάρισμα:
    • Αλείψτε το κοτόπουλο (μέσα και έξω) με το κρασί και αφήστε το να στεγνώσει.
  2. Γέμιση:
    • Ψιλοκόψτε το σκόρδο και λίγο δεντρολίβανο.
    • Ανακατέψτε το με τη θρυμματισμένη φέτα, το πεκορίνο και άφθονο πιπέρι.
  3. Προετοιμασία:
    • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C.
    • Αλείψτε το εσωτερικό του κοτόπουλου με λιωμένο βούτυρο και γεμίστε το με το παραπάνω μείγμα.
    • Κλείστε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδες ή μαγειρικό σπάγκο.
    • Αλείψτε το εξωτερικά με λιωμένο βούτυρο, αλατοπιπερώστε.
  4. Ψήσιμο:
    • Τοποθετήστε το κοτόπουλο με το στήθος προς τα πάνω σε πυρίμαχο σκεύος.
    • Προσθέστε κομμάτια βούτυρου και το φασκόμηλο.
    • Ψήστε μέχρι να ροδίσει.
  5. Ολοκλήρωση:
    • Γυρίστε το κοτόπουλο, ρίξτε το υπόλοιπο κρασί και συνεχίστε το ψήσιμο για περίπου 1 ώρα, αλείφοντας κατά διαστήματα με τα υγρά του.

📌 Πηγή: athinorama.gr

Μοιραστείτε το άρθρο