Πέμπτη, 15 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κοτόπιτα με πιπεριές και χωριάτικο φύλλο

23/01/2022
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Αρνάκι ή κατσικάκι στη λαδόκολλα με θυμάρι
0
SHARES
Share on Facebook

 

  • Μερίδες: 10-12
  • Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα
  • Σκεύος: ορθογώνιο ταψί 20Χ25εκ.

Υλικά για τη γέμιση

  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, σε φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά, σε λωρίδες
  • 1 κίτρινη πιπεριά, σε λωρίδες
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά, σε λωρίδες
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 600-700 γρ. κοτόπουλο ψητό, ξεψαχνισμένο (χωρίς πέτσα ή κόκκαλο)
  • 150 γρ. κασέρι, τριμμένο
  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Άλλα υλικά

  • 1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο “κιχί” με καλαμποκάλευρο alfa
  • ελαιόλαδο για τα φύλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Δύο ώρες πριν ξεκινήσουμε, αφήνουμε το χωριάτικο φύλλο “κιχί” με καλαμποκάλευρο alfa να ξεπαγώσει για δύο ώρες περίπου σε θερμοκρασία δωματίου μέσα στη συσκευασία του ώστε να διατηρήσει την υγρασία του.

1) Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

2) Προσθέτουμε τις πιπεριές και τα σοτάρουμε. Ρίχνουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 7-8 λεπτά.

3) Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.

4) Μεταφέρουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το κασέρι, το γιαούρτι και το μαϊντανό και ανακατεύουμε απαλά, να ενωθούν τα υλικά σε πηχτή γέμιση.

5) Λαδώνουμε το ταψί και στρώνουμε 3 χωριάτικα φύλλα “κιχί” με καλαμποκάλευρο alfa, λαδώνοντας το καθένα.

6) Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια.

7) Καλύπτουμε με άλλα 3 φύλλα, λαδώνοντας το καθένα.

8) Διπλώνουμε τα φύλλα στις άκρες και τα λαδώνουμε κι αυτά.

9) Χαράζουμε την κοτόπιτα σε κομμάτια και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC στον αέρα, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να χρυσίσει το φύλλο και να είναι τραγανό.

10) Αφήνουμε την κοτόπιτα να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε χλιαρή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή: madameginger.com

Previous Post

Τάρτα φρούτων με λίγες θερμίδες

Next Post

Cheesecake «όλο σοκολάτα»

Next Post
Αρνάκι ή κατσικάκι στη λαδόκολλα με θυμάρι

Cheesecake «όλο σοκολάτα»

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ