«Δεν υπάρχει καμία απολύτως συζήτηση για κλείσιμο των σχολείων. Πολλές ευχαριστίες στην εκπαιδευτική κοινότητα για την εξαιρετική τήρηση των μέτρων. Κλειστά είναι μόλις 6 τμήματα στα πάνω από 80.000. Το ποσοστό των παιδιών που νοσούν στο γενικό πληθυσμό μειώθηκε από το 29% στο 25%». Αυτή είναι η απάντηση της υπουργού Παιδείας, στις φήμες, που διακινούνται τις τελευτές μέρες περί κλεισίματος των σχολείων λόγω της αύξησης κρουσμάτων κορονοϊού.
Τι απαντά η Κεραμέως στις φήμες για κλείσιμο σχολείων
Οι φήμες ξεκίνησαν μετά από δημοσίευμα εφημερίδας στη Β.Ελλάδα η οποία ανέφερε ότι «σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να εισηγηθεί το μέτρο αυτό τις επόμενες μέρες κιόλας η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου και μέχρι και σήμερα καταγράφονται όλο και πιο αυξημένα κρούσματα σε παιδιά από 4 ως 18 χρονών, τα οποία στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν είναι εμβολιασμένα αφού δεν εντάσσονται στο εμβολιαστικό πρόγραμμα. Ένα από τα σενάρια που πλέον – εξαιτίας των ολοένα και πιο επιβαρυντικών στοιχείων – αρχίζει να παίρνει «σάρκα και οστά» και κερδίζει έδαφος και μεταξύ των ειδικών, είναι το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία από τις 15 Νοεμβρίου προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση του κορονοϊού μεταξύ των παιδιών».
Το κείμενο αυτό αναδημοσιεύτηκε και σε άλλα ΜΜΕ με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση κυρίως σε γονείς παρά τις διαψεύσεις που ήρθαν τόσο από τον Γ.Γ. του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρο Κόπτση , ο οποίος υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν τέτοια σενάρια αλλά και από την υφυπουργό Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή η οποία τόνισε ότι «ας μιλήσουμε με αριθμούς και δεδομένα: ως προς τα τμήματα γενικής παιδείας στις δημόσιες σχολικές μονάδες, μόνο ένα ποσοστό 4,53% έχει πάνω από 25 μαθητές/μαθήτριες ανά τμήμα. Ενώ αυτή τη στιγμή, έχουμε 8 μόνο κλειστά τμήματα λόγω κορονοϊού σε πάνω από 80.000 τμήματα σχολείων σε όλη την Ελλάδα. Ακολουθούμε την διεθνή τάση και πρακτική για ιδιαίτερα αυξημένο έλεγχο. Επενδύουμε στη διενέργεια πολλών τεστ, ως τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο για να ανιχνεύσουμε, να απομονώσουμε και, ως εκ τούτου, να περιορίσουμε τη μαζική διασπορά του κορονοϊού».
Πηγή: Έθνος