Νέα μέτρα βρίσκονται στο τραπέζι, καθώς ο κορονοϊός «επελαύνει». Τις τελευταίες ημέρες το ένα ρεκόρ σπάει το άλλο ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων, ενώ έχουν αυξηθεί τόσο οι θάνατοι, όσο και οι διασωληνωμένοι, δοκιμάζοντας τις αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ). Και σήμερα, Τετάρτη αναμένεται πολύ υψηλός αριθμός κρουσμάτων.
Συγκεκριμένα, εκτιμάται ότι θα ανακοινωθούν από τον ΕΟΔΥ περισσότερα από 8.000 κρούσματα και ίσως προσεγγίσουν και τα 8.500, με λιγότερα τεστ από ότι χθες.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, στο τραπέζι βρίσκονται μέτρα μεταξύ άλλων που θα αφορούν στα σούπερ μάρκετ. Με βάση την τελευταία ΚΥΑ σε αυτά μπορούν να μπαίνουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι πελάτες χωρίς να απαιτείται rapid test ή μοριακό τεστ από τους τελευταίους για την είσοδό τους.
Ωστόσο, δεδομένης της επιδείνωσης της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας, δεν αποκλείεται να επανεξεταστεί η πυκνότητα και το όριο των ατόμων που εισέρχονται στα καταστήματα του λιανεμπορίου τροφίμων. Κάτι το οποίο άφησε ανοιχτό ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στον RealFM 97,8 τη Δευτέρα, ενώ και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου τόνισε ότι «εάν απαιτηθεί, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο λήψης επιπρόσθετων μέτρων».
Το συγκεκριμένο μέτρο με το όριο των ατόμων που θα μπαίνουν σε ένα κατάστημα είναι πιθανόν να αξιολογηθεί όχι μόνο για τα σούπερ μάρκετ αλλά και για τα εμπορικά καταστήματα συνολικότερα.
Πάντως, το μήνυμα που εκπέμπεται από την κυβέρνηση είναι ότι τα όποια μέτρα πιθανόν συζητηθούν, θα αφορούν κυρίως στους ανεμβολίαστους, καθώς όπως επισημαίνεται σε όλους τους τόνους, δεν θα στερηθούν ελευθερίες στην καθημερινότητά τους όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο.
“Παράθυρο” Γεωργιάδη για νέα μέτρα περιορισμού των ανεμβολίαστων
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο κινείται και η δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο λήψης κι άλλων μέτρων περιορισμού των ανεμβολίαστων, αναλόγως των επιδημιολογικών συνθηκών.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και απαντώντας στην ερώτηση για το εάν θα μπορούσαν για παράδειγμα να αποκλειστούν από την εστίαση ή να υποβάλλονται σε τεστ καθημερινά, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι «όλα αυτά είναι ενδεχόμενα ανοιχτά, θα μπορούσαν δυνητικά να γίνουν αν η κατάσταση γίνει πολύ χειρότερη».
Απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο καθολικού lockdown λέγοντας ότι όλα τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση έχουν στόχο να μην επηρεάσουν τη ζωή των εμβολιασμένων που κινδυνεύουν μεν να κολλήσουν ή να νοσήσουν από κορονοϊό αλλά δεν κινδυνεύουν να πεθάνουν.
Πηγή: enikos.gr