Δευτέρα, 12 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κορμός σοκολάτας

27/09/2019
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Λαζάνια με κιμά και μπεσαμέλ
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά συνταγής

Για τη βάση:

1 ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο [μαργαρίνη]

200 γρ. άχνη ζάχαρη

5 κουταλιές σούπας κονιάκ

6 κουταλιές σούπας κακάο

250 γρ. τετράγωνα μπισκότα βουτύρου [τύπου πτι μπερ] *

Για τη κρέμα καραμέλας:

2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα [800 γρ.]

100 γρ. βούτυρο [μαργαρίνη]

1/3 φλ. τσαγιού σιρόπι καραμέλας

Για το γλάσο:

200 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια

1/2 κ.σ. βούτυρο [μαργαρίνη]

Εκτέλεση συνταγής

Για τη βάση: 

Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολίτσα. Το αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα την άχνη ζάχαρη, το κακάο και το κονιάκ και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε τα μπισκότα αφού τα έχουμε τρίψει με το χέρι και ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθούν τα υλικά.

Βάζουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι ή πυρέξ 24 εκ. και το πιέζουμε με την ανάποδη ενός κουταλιού να κάνει μια ομοιόμορφη στρώση στο πάτο του σκεύους. Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώνει.

Για τη κρέμα καραμέλας:

Σε μια κατσαρολίτσα τοποθετούμε το βούτυρο, το ζαχαρούχο γάλα και το σιρόπι καραμέλας και το σιγοβράζουμε για 15-20 λ σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομοιογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά και να πάρουν ένα χρυσαφένιο καραμελωμένο χρώμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να φτιάξουμε το γλάσο μας.

Για το γλάσο:

Λιώνουμε σε μπεν μαρί τα κομματάκια σοκολάτας με τη μαργαρίνη. Βγάζουμε από το ψυγείο το κορμό και στρώνουμε ισομερώς, από πάνω. τη καραμέλα. Μετά περιχύνουμε με το γλάσο σοκολάτας φροντίζοντας να καλυφθεί όλο το γλυκό. Αφήνουμε το γλυκό μας στο ψυγείο να κρυώσει και το σερβίρουμε κομμένο σε τετράγωνα κομμάτια.

* Προαιρετικά προσθέστε χονδροκομένους ξηρούς καρπούς [φουντούκια, καρύδια κ.λ.π.]

Πηγή: sintayes.gr

Previous Post

Λαζάνια με κιμά και μπεσαμέλ

Next Post

«Καποδίστριας» του Νίκου Καζαντζάκη! Με αφορμή την 27η Σεπτεμβρίου 1831, ημέρα της δολοφονίας του

Next Post
«Καποδίστριας» του Νίκου Καζαντζάκη! Με αφορμή την 27η Σεπτεμβρίου 1831, ημέρα της δολοφονίας του

«Καποδίστριας» του Νίκου Καζαντζάκη! Με αφορμή την 27η Σεπτεμβρίου 1831, ημέρα της δολοφονίας του

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ