Υλικά
Για το παντεσπάνι
- 4 αβγά
- 130γρ. ζάχαρη
- 50γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 60γρ. Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
- 30γρ. πούδρα φουντουκιού
- 20γρ. Κακάο ΓΙΩΤΗΣ, κοσκινισµένο
Για τη γέµιση
- 125ml γάλα
- 3 κόκκους καρδάµωµο
- 250γρ. (2 πλάκες) Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ, σε κοµµατάκια
- 250ml ΓΙΩΤΗΣ Crème
- 50γρ. φουντούκι τριµµένο σε σκόνη
Για την επικάλυψη
- 250γρ. (2 πλάκες) Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ, σε κοµµατάκια
- 250ml κρέµα γάλακτος
- 1 κουτ. σούπας µέλι
Διαδικασία
Πρώτα ετοιµάζετε τη µους της γέµισης: Βάζετε το γάλα µε το καρδάµωµο να ζεσταίνεται σε κατσαρολάκι και ρίχνετε σε ένα µπολ την Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ. Όταν πάρει βράση, τραβάτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και το ρίχνετε στην κουβερτούρα περνώντας το από σίτα. Ανακατεύετε να λιώσει η σοκολάτα.
Χτυπάτε στο µίξερ το ΓΙΩΤΗΣ Crème σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Όταν γίνει χλιαρό το µίγµα της σοκολάτας ανακατεύετε µέσα το χτυπημένο ΓΙΩΤΗΣ Crème και τα φουντούκια. Αφήνετε το µίγµα στο ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει.
Για το παντεσπάνι: προθερµαίνετε το φούρνο στους 180°C. Χτυπάτε στο µίξερ τα αβγά µε τη ζάχαρη για 10 λεπτά περίπου µέχρι το µίγµα να αφρατέψει και να γίνει ολόλευκο. Σταµατάτε το µίξερ.
Ανακατεύετε σε ένα µπολ το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ µε το Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ, το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ και την πούδρα φουντουκιού. Τα προσθέτετε σταδιακά στο µίγµα των αβγών ρίχνοντάς τα σταδιακά κι ανακατεύοντας απαλά µε µια σπάτουλα µέχρι να ενσωµατωθούν.
Αδειάζετε το µίγµα σε ταψί στρωµένο µε λαδόκολλα (που προηγουµένως έχετε αλείψει µε σπορέλαιο) και το ψήνετε στον προθερµασµένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου. Το ξεφουρνίζετε, το αναποδογυρίζετε πάνω σε καινούρια λαδόκολλα ή πετσέτα βαµβακερή. Ξεκολλάτε την παλιά λαδόκολλα και το τυλίγετε µαζί µε την καινούρια σε ρολό. Το αφήνετε να κρυώσει εντελώς.
Για την επικάλυψη: Βάζετε την κρέµα γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρει βράση. Την τραβάτε τότε από τη φωτιά και τη ρίχνετε πάνω στην Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ, αφού την έχετε σπάσει. Ανακατεύετε µε σπάτουλα ενσωµατώνοντας και το µέλι. Αφήνετε το µίγµα να κρυώσει µέχρι που να φτάσει σε σηµείο να αλείφεται.
Ανοίγετε το παντεσπάνι και απλώνετε πάνω του τη µους της γέµισης. Τυλίγετε το παντεσπάνι σε ρολό και το τοποθετείτε µε τη ραφή από κάτω σε πιατέλα σερβιρίσµατος. Αλείφετε µε την γκανάς και µε ένα πιρούνι τη χαράζετε κατά µήκος δηµιουργώντας αυλάκια από τη µια άκρη ως την άλλη. Σερβίρετε πασπαλίζοντας µε λίγη άχνη ζάχαρη και στολίδια χριστουγεννιάτικα ή ασηµένιες πέρλες.
Πηγή: olivemagazine.gr