Υλικά Συνταγής
2 κιλά αρνί ή ζυγούρι (σπάλα ή καπάκι με αρκετό λίπος)
1 κ.σ ρίγανη αποξηραμένη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 κ.σ ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε αρνί κοντοσούβλι στο φούρνο, ζητάμε από τον κρεοπώλη κομμάτια από σπάλα ή καπάκι με μπόλικο λίπος επάνω. Απαραίτητο συστατικό για ζουμερό και καλοψημένο κοντοσούβλι.
Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια 4-5 εκ. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ και τα ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε και αφήνουμε από 3 ώρες έως και μία νύχτα.
Περνάμε σε δύο μικρές πλατιές σούβλες (για κεμπάπ) το κρέας. Τυλίγουμε σφιχτά την κάθε σούβλα χωριστά, σε δύο λαδόκολλες.
Ακουμπάμε σε ταψί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 2 ώρες στους 180 βαθμούς C.
Το σερβίρουμε ζεστό και ζουμερό μόλις το βγάλουμε από το φούρνο.
Πηγή: argiro.gr