Υλικά:
30 μικρούς κολοκυθοανθούς
1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
2 αυγά
λίγη κρέμα γάλακτος
δυόσμο ξηρό
πιπέρι
αλάτι
Πώς το κάνουμε:
Αφού αφαιρέσουμε τον στήμονα των ανθών, τους πλένουμε και τους απλώνουμε σε μια πετσέτα να στεγνώσουν.
Χρησιμοποιώντας μια σανίδα κοπής, τους κόβουμε σε όχι πολύ μικρά κομμάτια.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε δύο αυγά, την κρέμα γάλακτος, το δυόσμο, το πιπέρι και το αλάτι και χτυπάμε με ένα πιρούνι.
Βάζουμε σε τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, μια κουταλιά βούτυρο και ρίχνουμε μέσα τους ανθούς. Ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι μέχρι να μαραθούν (μην τους παραψήσετε!).
Ρίχνουμε το μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμα, τα βάζουμε σε ένα πιάτο και τα περιχύνουμε με λεμονάκι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε, για το τηγάνισμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο ή μόνο ελαιόλαδο.