Υλικά Συνταγής
– 10 κολοκυθοανθούς
– 4-5 μεγάλα αυγά
– 2 κουταλάκια κάπαρη
– ελαιόλαδο
– αλάτι
– πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Αρχικά αφαιρούμε με προσοχή τους στήμονες από τους κολοκυθοανθούς.
Σε ένα τηγάνι κατάλληλο για φούρνο προσθέτουμε ελαιόλαδο και θερμαίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία.
Το ελαιόλαδο θέλουμε ίσα ίσα να καλύπτει την επιφάνεια του τηγανιού.
Με προσοχή τοποθετούμε τους κολοκυθοανθούς και σοτάρουμε ελαφριά μέχρι να μαλακώσουν.
Αν χρειαστεί τους γυρνάμε πλευρά και ελέγχουμε να έχει μαλακώσει το κάτω μέρος τους, που είναι πιο χοντρό.
Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ με λίγο αλάτι και τα προσθέτουμε μαζί με την κάπαρη στο τηγάνι.
Tip: προσοχή, πρέπει να έχετε ξεπλύνει καλά την κάπαρη με νερό γιατί είναι πολύ αλμυρή.
Περιμένουμε λίγα λεπτά να αρχίσει να σταθεροποιείται στα πλάγια και τοποθετούμε το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 200 ºC για 10 λεπτά.
Tip: στον φούρνο μπαίνουν μόνο τα μεταλλικά τηγάνια που δεν έχουν πλαστικά μέρη.
Αφαιρούμε την ομελέτα με τους κολοκυθοανθούς από τον φούρνο και την σερβίρουμε προσθέτοντας φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω.
Πηγή: alwayshungry.gr