Δευτέρα, 12 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κoλοκυθάκια γεμιστά με ρύζι και μανιτάρια από τον Πατέρα Πορφύριο (Aπό την Iερά Μονή Αγίου Διονυσίου του «Εν Ολύμπω»)

27/10/2021
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Χταπόδι με πατάτες στο φούρνο
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

6-7 κολοκύθια φρέσκα μέτρια

350 γρ. ρύζι καρολίνα

150 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες

1 ποτήρι κρασί λευκό

1 ποτήρι ελαιόλαδο (μοιρασμένο σε 2 μέρη)

1 ποτήρι νερό ζεστό

4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 ξερό κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

Μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

Μισό ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο

Αλάτι θαλασσινό

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μια πρέζα κύμινο

Για την σάλτσα

2 καρότα κομμένα στην μέση

1 πατάτα κομμένη στην μέση

2 κρεμμύδια ξερά

Χυμό από ένα λεμόνι

5 κλωναράκια μαιντανό ψιλοκομμένο

1 πρέζα κύμινο

Τρόπος παρασκευής

Σε κατσαρόλα σοτάρουμε με ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Μόλις ροδίσουν προσθέτουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και ρίχνουμε το ρύζι.

Το αφήνουμε για 2 λεπτά και «σβήνουμε» με κρασί.

Προσθέτουμε τον μαιντανό, τον άνηθο και συμπληρώνουμε με νερό.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει το ρύζι μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά του. 5 λεπτά πριν το τέλος ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο.

Κατεβάζουμε από την φωτιά.

Παράλληλα ετοιμάζουμε την σάλτσα μας. Βράζουμε χωριστά σε τρία κατσαρολάκια τα καρότα, την πατάτα και τα κρεμμύδια σε αλατισμένο νερό. Σε 25 λεπτά θα είναι έτοιμα. Τα περνάμε από το μπλέντερ και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού.

Η σάλτσα μας είναι έτοιμη.

Με ένα κουτάλι αδειάζουμε το εσωτερικό από τα κολοκυθάκια και τα πετάμε.

Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια προσεκτικά και τα βάζουμε στον «ταβά» που κάνει το φαγητό νόστιμο και δεν κολλάει.

Ρίχνουμε ζεστό νερό μέχρι την μέση, μέχρι να καλυφθούν τα κολοκυθάκια και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.

Στην σάλτσα προσθέτουμε και λίγο ζουμί από τα κολοκυθάκια και περιχύνουμε τα κολοκυθάκια.

Αφήνουμε τα κολοκυθάκια να σιγοβράσουν σκεπάζοντας την κατσαρόλα και ανακινούμε 2-3 φορές για να μην κολλήσουν.

Μετά από 20 λεπτά ρίχνουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, κύμινο και τον μαιντανό.

Αφήνουμε για 10 λεπτά ακόμα και το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Σε 10 λεπτά μπορούμε να σερβίρουμε.

Το πιάτο μας έχει εξαιρετική ισορροπία γεύσης και αρώματος.

Μικρά μυστικά

Αν θέλετε να ετοιμάσετε τα κολοκυθάκια την Παρασκευή που τρώμε αλάδωτα μπορούμε να σοτάρουμε τα κρεμμύδια με νερό. Απλά χρειάζονται τριπλάσιο χρόνο και θα γίνουν διάφανα και ελαφριά για το στομάχι. Αντί για ελαιόλαδο στην σάλτσα θα προσθέσουμε 3 κουταλιές ταχίνι και θα έχουμε εξαιρετική γεύση.

Πηγή: emvolos.gr

Previous Post

Μανιταροκεφτέδες

Next Post

Εκμέκ κανταΐφι…

Next Post
Χταπόδι με πατάτες στο φούρνο

Εκμέκ κανταΐφι…

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ