Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κολοκυθάκια γεμιστά με αβγολέμονο

06/03/2022
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Εύκολη τυρόπιτα για την Κυριακή της Τυρινής
0
SHARES
Share on Facebook

Συστατικά

8 κολοκυθάκια

1 κρεμμύδι

1 σκ. σκόρδο

1 καρότο

5-6 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

150 γρ. ρύζι γλασέ

50 γρ. κρασί λευκό

500 γρ. νερό

400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

1/3 ματσάκι μαϊντανό

1/3 ματσάκι δυόσμο

1/3 ματσάκι άνηθο

ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Για τη σάλτσα

80 γρ. βούτυρο

80 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

700 γρ. νερό

1 κύβο κότας

ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια

χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια

αλάτι

πιπέρι

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

2 κρόκους

1 κ.σ. άνηθο

1 κ.σ. μαϊντανό

1 κ.σ. δυόσμο

Για το σερβίρισμα

μυρωδικά, φρέσκα

1 λεμόνι, σε φέτες

σκορδόψωμο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Δείτε το βίντεο στη νοηματική εδώ.

Κόβουμε τις άκρες από τα κολοκύθια. Με έναν εκπυρηνωτή βγάζουμε τη σάρκα από τα κολοκύθια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, κόβουμε το καρότο σε μικρά κυβάκια και τη μισή σάρκα από τα κολοκυθάκια.

Προσθέτουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο στο καυτό τηγάνι, ρίχνουμε όλα τα λαχανικά, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 8-10 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.

Βάζουμε το ρύζι και σοτάρουμε.

Προσθέτουμε στο τηγάνι τον κιμά και σοτάρουμε 3-4 λεπτά μέχρι να σοταριστεί καλά. Σβήνουμε με το κρασί, 250 γρ. από το νερό, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί η υγρασία.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα μυρωδικά ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Γεμίζουμε τα κολοκύθια με ένα κουτάλι και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα.

Βάζουμε 250 γρ. νερό, 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά. Σιγοβράζουμε για 40 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σάλτσα

Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε το βούτυρο και αφήνουμε μέχρι να λιώσει.

Βάζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να καβουρδιστεί.

Ρίχνουμε το νερό σε δόσεις ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτουμε τον κύβο και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε το ξύσμα και τον χυμό από τα λεμόνια, αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, τους κρόκους, άνηθο, μαϊντανό, και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε τα κολοκύθια με τη σάλτσα, βάζουμε φρέσκα μυρωδικά και φέτες από λεμόνι.

Πηγή: akispetretzikis.com

Previous Post

Τυροκροκέτες

Next Post

Τυρόπιτα γλυκιά (χωρίς φύλλο)

Next Post
Εύκολη τυρόπιτα για την Κυριακή της Τυρινής

Τυρόπιτα γλυκιά (χωρίς φύλλο)

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ