Τι χρειαζόμαστε:
4-5 κολοκυθάκια αναλόγως το μέγεθος
3 πατάτες μεσαίου μεγέθους
2 αβγά
1 μεσαία κρέμα γάλακτος
150 γρ κίτρινο τυρί που λιώνει ιτριμμένο
100 γρ φέτα
αρκετός άνιθος
Πώς το κάνουμε:
1) Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα κολοκυθάκια και τις πατάτες, τα ρίχνουμε στο ταψάκι προσθέτοντας λίγο λάδι και ακόμα λιγότερο νερό (ελάχιστο).
2) Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν αρκετά.
3) Αφού ψηθούν τα βγάζουμε και προσθέτουμε τον άνιθο, τα τυριά.
4) Τέλος, ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με τα αβγά και τα ρίχνουμε και αυτά. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν ανάλογα με τον φούρνο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Δεν θέλει αρκετό λάδι η συνταγή και χρησιμοποιούμε πολύ λίγο νερό. Στην ουσία τα λαχανικά ψήνονται στον αέρα. Αν υπάρχει μάραθος είναι ακόμα πιο καλό.
Το προτείνω ανεπιφύλακτα. Εγώ με αυτή την συνταγή έμαθα να τρώω κολοκύθια.
Πηγή: sintagespareas.gr