Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κοκορέτσι στη σούβλα (βίντεο)

15/04/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Γαρδουμπάκια λαδορίγανη
0
SHARES
Share on Facebook

Συστατικά

2 1/2 κιλά συκωταριά

1 κιλό μπόλια, προαιρετικά

3 κιλά εντεράκια

100 γρ. ξίδι, από λευκό κρασί

1 κ.σ. αλάτι

Για τη μαρινάδα

5-6 κλ. δεντρολίβανο

30 γρ. αλάτι

5-6 γρ. πιπέρι

1-4 σκ. σκόρδο

ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια

50 γρ. ελαιόλαδο

Για τη σύνθεση

3 κ.σ. ελαιόλαδο

70 γρ. βούτυρο

3-4 κλ. δεντρολίβανο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Αρχικά χρειάζεται να πλύνουμε πολύ καλά τα έντερα. Κάνουμε έναν κόμπο στη μία άκρη και με ένα καλαμάκι πιέζουμε ακριβώς κάτω από τον κόμπο. Με αυτόν τον τρόπο γυρνάμε την εξωτερική πλευρά του εντέρου προς τα μέσα και την εσωτερική πλευρά προς τα έξω.

Κόβουμε τους κόμπους, αφαιρούμε το καλαμάκι, τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και ξεπλένουμε με άφθονο κρύο νερό.

Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ξίδι, 1 κ.σ. αλάτι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε 1-2 ώρες στο ψυγείο. Σουρώνουμε, ξεπλένουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Χωρίζουμε τη συκωταριά σε κάθε όργανο ξεχωριστά και τα κόβουμε σε κομμάτια 2-3 εκ. και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα φύλλα από το δεντρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι.

Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τα σκόρδα ψιλοκομμένα, το ξύσμα από τα λεμόνια, το ελαιόλαδο και χτυπάμε να γίνει μια πάστα. Βάζουμε την πάστα στο μπολ με τη συκωταριά, ανακατεύουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.

Περνάμε από τη σούβλα εναλλάξ τα κομμάτια από τη συκωταριά. Ιδανικά ξεκινάμε με την καρδιά γιατί είναι πιο σκληρή και θα βοηθήσει να σταθεροποιηθεί το κοκορέτσι μας.

Προαιρετικά τυλίγουμε με τη μπόλια.

Δένουμε την άκρη από το έντερο πάνω στη σούβλα και τυλίγουμε 3-4 λωρίδες κάθετα για να μην μπουν τα έντερα ανάμεσα στα κομμάτια της συκωταριάς.

Τυλίγουμε τα υπόλοιπα έντερα κατά μήκος της σούβλας μέχρι να καλυφθεί όλη η συκωταριά και τελειώσουν τα έντερα.

Απλώνουμε αλουμινόχαρτο και λαδόκολλα στον πάγκο εργασίας μας και ακουμπάμε το κοκορέτσι.  Βάζουμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο σε κομμάτια, αλάτι, πιπέρι δεντρολίβανο και τυλίγουμε καλά.

Ψήνουμε για 2 ½ ώρες σκεπασμένο, ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για 1 ½ ώρα σε χαμηλή σχάρα.

Κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

Previous Post

Αρνί οφτό (βίντεο)

Next Post

Ο Άγιος Λεωνίδης, Επίσκοπος Αθηνών

Next Post
Ο Άγιος Λεωνίδης, Επίσκοπος Αθηνών

Ο Άγιος Λεωνίδης, Επίσκοπος Αθηνών

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ