Κόκορας κρασάτος: Παραδοσιακή κρητική συνταγή με αρώματα και γεύση αυθεντική

1 λεπτά ανάγνωσης

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της κρητικής κουζίνας είναι ο κόκορας κρασάτος, μαγειρεμένος αργά με ντομάτα, σκόρδο και λευκό κρασί. Η συνταγή αυτή, που αναδεικνύει την απλότητα και τον πλούτο των τοπικών υλικών, αποτελεί αγαπημένο κυριακάτικο φαγητό σε πολλά κρητικά σπίτια.

Περιεχόμενα

Υλικά:

  • 1 κόκορας (κατά προτίμηση χωριάτικος)
  • ½ κιλό λευκό κρασί
  • 5 ντομάτες, τριμμένες
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια βαθιά κατσαρόλα, σοτάρουμε τον κόκορα σε ελαιόλαδο, μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να πάρει χρώμα. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε για λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε το φαγητό για περίπου μία ώρα, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Λίγο πριν το τέλος του μαγειρέματος, ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Σερβίρεται ιδανικά με χοντρά μακαρόνια, πατάτες τηγανητές ή πουρέ, συνοδεία καλού κρητικού κρασιού.

Πηγή:incrediblecrete.gr

Μοιραστείτε το άρθρο