Υλικά
600-700 γρ. ρεβίθια βρασμένα
Λίγο ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένο
½ κ. γλ. κύμινο
1 ½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
Λίγος φρέσκος μαϊντανός , ψιλοκομμένος
Αλάτι/ Πιπέρι
Για τη σάλτσα ντομάτας
½ φλ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κλωναράκι σέλινο, ψιλοκομμένο
400-450 γρ. ντοματάκια, ψιλοκομμένο
½ κ.γλ. ζάχαρη
Αλάτι/ Πιπέρι
Εκτέλεση
Πολτοποιήστε τα ρεβίθια στο μπλέντερ και προσθέστε αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, κύμινο, λίγο ελαιόλαδο και το μπέικιν πάουντερ.
Συνεχίστε το χτύπημα λίγο ακόμη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βάλτε το μείγμα σε βαθύ σκεύος, προσθέστε το μαϊντανό και αφήστε το να «ξεκουραστεί» για 30 λεπτά.
Στη συνέχεια, πλάστε κεφτεδάκια, τηγανίστε τα σε καυτό λάδι και «περάστε» τα από απορροφητικό χαρτί.
Για τη σάλτσα ντομάτας:
Σοτάρετε σε ζεστό λάδι το κρεμμύδι και το σέλινο και στη συνέχεια, βάλτε στο κατσαρολάκι τα ντοματάκια, τη ζάχαρη, το αλατοπίπερο και ένα φλιτζάνι νερό.
Βράστε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και ρίξτε μέσα τους ρεβιθοκεφτέδες.
Αφήστε τα όλα μαζί να πάρουν μία, δύο βράσεις και το φαγητό σας είναι έτοιμο.
Μπορείτε να σερβίρετε με ριζάκι ή μακαρόνια.
Πηγή: icookgreek.com