Κοκκινιστά κανελόνια με κιμά

2 λεπτά ανάγνωσης

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για τη γέμιση

1 συσκευασία Melissa Κανελόνια

750gr κιμά μοσχαρίσιο

½ ποτηράκι λευκό κρασί

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 ξυλάκι κανέλας

1 ½ φλιτζάνι ρεγκάτο τριμμένο

1 κρεμμύδι τριμμένο

1 κουτί τοματάκι ψιλοκομμένο

1 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα πιπέρι

4 κ.σ. κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)

Για τη σάλτσα

500gr χυμό τομάτας

1 σκελίδα σκόρδο

3 κ.σ. βούτυρο

1 πρέζα αλάτι

Λίγο πιπέρι

1 κ.σ. ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με τον κιμά. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε την κανέλα, το αλατοπίπερο και το ψιλοκομμένο τοματάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει σκεπασμένο για 40 λεπτά (πρέπει όταν είναι έτοιμο να έχει πιει καλά το ζουμί του).

Μόλις μισοκρυώσει, ρίχνουμε και ανακατεύουμε το 1 φλιτζάνι τυρί και τη φρυγανιά. Γεμίζουμε με τον κιμά σφιχτά τα κανελόνια και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα πυρέξ, χωρίς να αφήνουμε κενά.

Στο μεταξύ έχουμε ετοιμάσει τη σάλτσα. Πώς; Βάζουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι να κάψει και σοτάρουμε το σκόρδο. Μόλις ξανθύνει, προσθέτουμε την τομάτα, το αλατοπίπερο, την ζάχαρη και 1 ½ ποτήρι νερό και βράζουμε για 10 λεπτά σε σιγανή φωτιά. Μόλις γεμίσουμε τα κανελόνια με τον κιμά, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα που πρέπει να είναι πολύ αραιή και να τα καλύπτει τελείως. Αν είναι λιγότερη προσθέτουμε στο πυρέξ χλιαρό νερό μέχρι να σκεπαστούν τελείως. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος.

Πασπαλίζουμε με τυρί και σκεπάζουμε το πυρέξ πολύ καλά με αλουμινόχαρτο, ώστε να μην μπαίνει καθόλου αέρας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, σβήνουμε τη φωτιά, πασπαλίζουμε με το τυρί και τα αφήνουμε μέσα στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά.

Τέλεια δεν βγήκαν;

Πηγή: melissa.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Κοκκινιστά κανελόνια με κιμά

2 λεπτά ανάγνωσης

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για τη γέμιση

1 συσκευασία Melissa Κανελόνια

750gr κιμά μοσχαρίσιο

½ ποτηράκι λευκό κρασί

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 ξυλάκι κανέλας

1 ½ φλιτζάνι ρεγκάτο τριμμένο

1 κρεμμύδι τριμμένο

1 κουτί τοματάκι ψιλοκομμένο

1 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα πιπέρι

4 κ.σ. κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)

Για τη σάλτσα

500gr χυμό τομάτας

1 σκελίδα σκόρδο

3 κ.σ. βούτυρο

1 πρέζα αλάτι

Λίγο πιπέρι

1 κ.σ. ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με τον κιμά. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε την κανέλα, το αλατοπίπερο και το ψιλοκομμένο τοματάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει σκεπασμένο για 40 λεπτά (πρέπει όταν είναι έτοιμο να έχει πιει καλά το ζουμί του).

Μόλις μισοκρυώσει, ρίχνουμε και ανακατεύουμε το 1 φλιτζάνι τυρί και τη φρυγανιά. Γεμίζουμε με τον κιμά σφιχτά τα κανελόνια και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα πυρέξ, χωρίς να αφήνουμε κενά.

Στο μεταξύ έχουμε ετοιμάσει τη σάλτσα. Πώς; Βάζουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι να κάψει και σοτάρουμε το σκόρδο. Μόλις ξανθύνει, προσθέτουμε την τομάτα, το αλατοπίπερο, την ζάχαρη και 1 ½ ποτήρι νερό και βράζουμε για 10 λεπτά σε σιγανή φωτιά. Μόλις γεμίσουμε τα κανελόνια με τον κιμά, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα που πρέπει να είναι πολύ αραιή και να τα καλύπτει τελείως. Αν είναι λιγότερη προσθέτουμε στο πυρέξ χλιαρό νερό μέχρι να σκεπαστούν τελείως. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος.

Πασπαλίζουμε με τυρί και σκεπάζουμε το πυρέξ πολύ καλά με αλουμινόχαρτο, ώστε να μην μπαίνει καθόλου αέρας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, σβήνουμε τη φωτιά, πασπαλίζουμε με το τυρί και τα αφήνουμε μέσα στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά.

Τέλεια δεν βγήκαν;

Πηγή: melissa.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Κοκκινιστά κανελόνια με κιμά

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά (για 6 μερίδες)
 1 κιλό κιμά
5 ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες και ξεφλουδισμένες (3 για τον κιμά & 2 για τα κανελόνια)
1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένο)
1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κ.γ. ζάχαρη
1 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένος)
1 ξύλο κανέλας

150 γρ. κεφαλογραβιέρα (τριμμένο) (100 για τον κιμά & 50 για τα κανελόνια)
150 γρ. κασέρι (τριμμένο) (100 για τον κιμά & 50 για τα κανελόνια)
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι
Νερό
κανελόνια

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζετε το λάδι και αφού κάψει βάζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να τσιγαριστούν.

Στη συνέχεια ρίχνετε τον κιμά και ανακατεύετε καλά μέχρι να τσιγαριστεί.

Σβήνετε με το κρασί και ανακατεύετε μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.

Έπειτα ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός των τυριών) και ένα ποτήρι νερό.

Σκεπάζετε και αφήνετε να βράσει για μισή ώρα τουλάχιστον. Αφού ο κιμάς κρυώσει λίγο ρίχνετε τα τυριά και ανακατεύετε μέχρι να πάνε παντού.

Με ένα κουτάλι του γλυκού γεμίζετε τα κανελόνια με τον κιμά και τα βάζετε σε ένα βαθύ ταψί.

Αφού τα βάλετε όλα ρίχνετε από πάνω την τριμμένη ντομάτα (τη σάλτσα). Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 40′ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C.

Δύο λεπτά προτού να είναι έτοιμα τα κανελόνια ξεσκεπάζετε και ρίχνετε από πάνω τα τριμμένα τυριά, τα βάζετε πάλι στον φούρνο και αφήνετε μέχρι να λιώσουν για να γίνουν ακόμη πιο απολαυστικά.

Τολμήστε να προσθέσετε κάποια υλικά που σας αρέσουν στη γέμιση ή να κάνετε μία παραλλαγή στη σάλτσα και να δοκιμάσετε τη δική σας εκδοχή.

Απομένει να τα σερβίρετε και να τα απολαύσετε όλοι στην οικογένεια. Καλή σας όρεξη!

Πηγή: mothersblog.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Κοκκινιστά κανελόνια με κιμά

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά (για 6 μερίδες)
 1 κιλό κιμά
5 ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες και ξεφλουδισμένες (3 για τον κιμά & 2 για τα κανελόνια)
1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένο)
1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κ.γ. ζάχαρη
1 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένος)
1 ξύλο κανέλας

150 γρ. κεφαλογραβιέρα (τριμμένο) (100 για τον κιμά & 50 για τα κανελόνια)
150 γρ. κασέρι (τριμμένο) (100 για τον κιμά & 50 για τα κανελόνια)
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι
Νερό
κανελόνια

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζετε το λάδι και αφού κάψει βάζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να τσιγαριστούν.

Στη συνέχεια ρίχνετε τον κιμά και ανακατεύετε καλά μέχρι να τσιγαριστεί.

Σβήνετε με το κρασί και ανακατεύετε μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.

Έπειτα ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός των τυριών) και ένα ποτήρι νερό.

Σκεπάζετε και αφήνετε να βράσει για μισή ώρα τουλάχιστον. Αφού ο κιμάς κρυώσει λίγο ρίχνετε τα τυριά και ανακατεύετε μέχρι να πάνε παντού.

Με ένα κουτάλι του γλυκού γεμίζετε τα κανελόνια με τον κιμά και τα βάζετε σε ένα βαθύ ταψί.

Αφού τα βάλετε όλα ρίχνετε από πάνω την τριμμένη ντομάτα (τη σάλτσα). Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 40′ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C.

Δύο λεπτά προτού να είναι έτοιμα τα κανελόνια ξεσκεπάζετε και ρίχνετε από πάνω τα τριμμένα τυριά, τα βάζετε πάλι στον φούρνο και αφήνετε μέχρι να λιώσουν για να γίνουν ακόμη πιο απολαυστικά.

Τολμήστε να προσθέσετε κάποια υλικά που σας αρέσουν στη γέμιση ή να κάνετε μία παραλλαγή στη σάλτσα και να δοκιμάσετε τη δική σας εκδοχή.

Απομένει να τα σερβίρετε και να τα απολαύσετε όλοι στην οικογένεια. Καλή σας όρεξη!

Πηγή: mothersblog.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο