Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μαγειρέψεις αυτό το μοναδικό αλλαντικο. Εμείς εδώ το φτιάχνουμε στη λαδόκολλα με πιπεριές και τυρί. Μια συνταγή λοιπόν με πλούσια αρώματα και έντονες γεύσεις που δεν θα αφήσει κανένα αδιάφορο. Αν μας αρέσουν τα καυτερά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καυτερό σουτζούκι.
Ingredients
250 gr σουτζούκι
250 gr λουκάνικο χωριάτικο
2 μέτριες πιπεριές πράσινες
250 gr ντοματίνια
250 gr κεφαλογραβιέρα ή κεφαλοτύρι
1 μέτριο πράσο
ξύσμα απο 1 λεμόνι
3-4 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη
3-4 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες
αλουμινόχαρτο
λαδόκολλα
Directions
Μεζές που τρώγεται ζεστός.
Step 1 Κόβουμε το σουτζούκι στη μέση και στη συνέχεια σε κομμάτια των 4 εκατοστών και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Step 2 Κόβουμε το λουκάνικο σε κομμάτια των 4 εκατοστών και το βάζουμε στο μπολ με το σουτζούκι.
Step 3 Καθαρίζουμε τις πιπεριές από τα σπόρια, τις κόβουμε στα 8 και τις βάζουμε και αυτές στο μπολ.
Step 4 Κόβουμε το πράσο σε κομμάτια μήκους 4 εκατοστών και το ρίχνουμε στο μπολ με τα άλλα υλικά.
Step 5 Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα βάζουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
Step 6 Αλατίζουμε ελαφρώς τα υλικά στο μπολ, πασπαλίζουμε με μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ρίχνουμε το ξύσμα από 1 λεμόνι, τα κλαδάκια από τα μυρωδικά σπάζοντάς σε μικρότερα κομμάτια, τα σκόρδα και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια.
Step 7 Στον πάγκο της κουζίνας στρώνουμε αλουμινόχαρτο και από πάνω λαδόκολλα.
Step 8 Στη συνέχεια αδειάζουμε στο κέντρο της λαδόκολλας το περιεχόμενο από το μπολ και κλείνουμε τη λαδόκολλα με το αλουμινόχαρτο σε πακέτο.
Step 9 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 στον αέρα για 1 ώρα σε σχάρα στη μέση του φούρνου.
Step 10 Μετά από 1 ώρα βγάζουμε το πακέτο από το φούρνο και το ανοίγουμε.
Step 11 Κόβουμε την κεφαλογραβιέρα σε κύβους των 3 εκατοστών και την προσθέτουμε μέσα φροντίζοντας να πάει παντού.
Step 12 Ψήνουμε για 15-20 λεπτά ακόμα αφήνοντας το πακέτο ανοιχτό.
Conclusion
Σερβίρουμε σε πιατέλα ανοιχτό το πακέτο πασπαλίζοντάς με ξερή ρίγανη. Καλή σας όρεξη!
Πηγή: cookingroutes.com