Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κλέφτικο με σουτζούκι και λουκάνικο

28/04/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Άγρια σπαράγγια φρικασέ   
0
SHARES
Share on Facebook

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μαγειρέψεις αυτό το μοναδικό αλλαντικο. Εμείς εδώ το φτιάχνουμε στη λαδόκολλα με πιπεριές και τυρί. Μια συνταγή λοιπόν με πλούσια αρώματα και έντονες γεύσεις που δεν θα αφήσει κανένα αδιάφορο. Αν μας αρέσουν τα καυτερά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καυτερό σουτζούκι.

Ingredients

250 gr σουτζούκι

250 gr λουκάνικο χωριάτικο

2 μέτριες πιπεριές πράσινες

250 gr ντοματίνια

250 gr κεφαλογραβιέρα ή κεφαλοτύρι

1 μέτριο πράσο

ξύσμα απο 1 λεμόνι

3-4 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη

3-4 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι

2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες

αλουμινόχαρτο

λαδόκολλα

Directions

Μεζές που τρώγεται ζεστός.

Step 1 Κόβουμε το σουτζούκι στη μέση και στη συνέχεια σε κομμάτια των 4 εκατοστών και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Step 2 Κόβουμε το λουκάνικο σε κομμάτια των 4 εκατοστών και το βάζουμε στο μπολ με το σουτζούκι.

Step 3 Καθαρίζουμε τις πιπεριές από τα σπόρια, τις κόβουμε στα 8 και τις βάζουμε και αυτές στο μπολ.

Step 4 Κόβουμε το πράσο σε κομμάτια μήκους 4 εκατοστών και το ρίχνουμε στο μπολ με τα άλλα υλικά.

Step 5 Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα βάζουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.

Step 6 Αλατίζουμε ελαφρώς τα υλικά στο μπολ, πασπαλίζουμε με μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ρίχνουμε το ξύσμα από 1 λεμόνι, τα κλαδάκια από τα μυρωδικά σπάζοντάς σε μικρότερα κομμάτια, τα σκόρδα και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια.

Step 7 Στον πάγκο της κουζίνας στρώνουμε αλουμινόχαρτο και από πάνω λαδόκολλα.

Step 8 Στη συνέχεια αδειάζουμε στο κέντρο της λαδόκολλας το περιεχόμενο από το μπολ και κλείνουμε τη λαδόκολλα με το αλουμινόχαρτο σε πακέτο.

Step 9 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 στον αέρα για 1 ώρα σε σχάρα στη μέση του φούρνου.

Step 10 Μετά από 1 ώρα βγάζουμε το πακέτο από το φούρνο και το ανοίγουμε.

Step 11 Κόβουμε την κεφαλογραβιέρα σε κύβους των 3 εκατοστών και την προσθέτουμε μέσα φροντίζοντας να πάει παντού.

Step 12 Ψήνουμε για 15-20 λεπτά ακόμα αφήνοντας το πακέτο ανοιχτό.

Conclusion

Σερβίρουμε σε πιατέλα ανοιχτό το πακέτο πασπαλίζοντάς με ξερή ρίγανη. Καλή σας όρεξη!

Πηγή: cookingroutes.com

Previous Post

Σοκολατογλυκό ψυγείου με 2 υλικά

Next Post

Σκορδάτες πατάτες φούρνου

Next Post
Άγρια σπαράγγια φρικασέ   

Σκορδάτες πατάτες φούρνου

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ