Πέμπτη, 15 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κλασικός μπακλαβάς

08/11/2021
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Ψαρόσουπα από την Αγία Γαλήνη
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

30 φύλλα κρούστας

300γρ. βούτυρο γάλακτος, λιωμένο

Για τη γέμιση

600γρ. καρύδια θρυμματισμένα

100γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 πρέζα κανέλα σε σκόνη

Για το σιρόπι

500ml νερό

850γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

200γρ. γλυκόζη

½ λεμόνι

Διαδικασία

Βράζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μεσαία θερμοκρασία. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει.
Ανακατεύετε σε ένα μπολ τα υλικά της γέμισης.
Στη συνέχεια, σε βουτυρωμένο ταψί τοποθετείτε πέντε φύλλα μπακλαβά, βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα.
Απλώνετε γέμιση σε όλη την επιφάνεια και σκεπάζετε με 7-8 φύλλα ακόμα. Επαναλαμβάνετε αυτή τη διαδικασία άλλη μία φορά.
Βουτυρώνετε και απλώνετε άλλη μια στρώση γέμισης και σκεπάζετε με άλλα πέντε φύλλα, τα οποία βουτυρώνετε πολύ καλά.
Αφήνετε τον μπακλαβά στην συντήρηση για περίπου 2 ώρες προκειμένου να σταθεροποιηθεί το βούτυρο και να κοπεί ευκολότερα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 140 βαθμούς. Κόβετε τα κομμάτια, βουτυρώνετε πάλι και ραντίζετε με λίγο νερό. Ψήνετε τον μπακλαβά στο φούρνο στους 140° για περίπου 4 ώρες.
Αφού ψηθεί τον σιροπιάζετε αμέσως με κρύο σιρόπι και τον αφήνετε να κρυώσει. Υπάρχει περίπτωση να μην χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε όλο το σιρόπι, εξαρτάται από το ψήσιμο και το φύλλο που έχετε χρησιμοποιήσει.
Tips

Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος του ταψιού που θα χρησιμοποιήσετε καθώς και τον φούρνο.

Εάν επιθυμείτε συντομότερο χρόνο ψησίματος, μπορείτε να τον ψήσετε στους 170° για περίπου 1 ώρα.

Ο λόγος που πρέπει να ψήνεται ο μπακλαβάς σε χαμηλή θερμοκρασία είναι για καβουρδιστεί ο ξηρός καρπός σωστά χωρίς να χάσει την γεύση του και τα φύλλα να παραμείνουν τραγανά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε ο μπακλαβάς να γίνει πιο ελαφρύς γευστικά μπορείτε να αντικαταστήσετε το βούτυρο γάλακτος με αγελαδινό.

Πηγή: olivemagazine.gr

Previous Post

Κανελόνια με κιμά και κρέμα

Next Post

Ανωγειανή χυλόφτα

Next Post
Ψαρόσουπα από την Αγία Γαλήνη

Ανωγειανή χυλόφτα

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ