Αρνάκι στην κατσαρόλα με χυλοπίτες 

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά: 

1 κιλό αρνάκι,

1 κρεμμύδι,

½ σκελίδα σκόρδο,

4 κουταλιές λάδι,

1 πιπεριά,

1 καρότο,

2 μέτριες ντομάτες,

½ κιλό χυλοπίτες,

½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί,

αλάτι,

πιπέρι.

Εκτέλεση: 

Κόβουμε το κρέας σε κύβους και το σοτάρουμε σε καυτό λάδι. Μόλις ροδίσει προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκορδάκι, την πιπεριά και το καρότο, όλα κομμένα σε μικρά κομμάτια.

Μετά από 2 λεπτά βάζουμε 1 φλιτζάνι νερό και μόλις βράσει αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα τον αφρό που σχηματίζεται. Αφήνουμε το κρέας να βράσει περίπου για 1 ώρα.

Όταν μισοψηθεί, ρίχνουμε τις ντομάτες τριμμένες και αλοτοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τις χυλοπίτες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 20 λεπτά ακόμα, μέχρι να δέσει η κόκκινη σάλτσα, να ψηθούν οι χυλοπίτες και να μαλακώσει το κρέας. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό και πασπαλισμένο με το τριμμένο τυρί.

Πηγή: rethymnoguide.gr

Μοιραστείτε το άρθρο