Πέμπτη, 15 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κεμπάπ με σπιτικές πίτες

09/07/2021
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Αρνί Σφακιανό γιαχνί, τσιγαριαστό
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά Συνταγής

1 κιλό αρνί για κιμά ή μοσχάρι και αρνί

2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα

1 πιπεριά Φλωρίνης καθαρισμένη και αλεσμένη

1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 κ.σ. ξίδι

1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

1/2 φλ. τσαγιού νερό

1 κ.σ. πάπρικα

1 κ.σ. κόκκινο πιπέρι καυτερό (καγέν)

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τις σπιτικές πίτες

1/2 κιλό αλεύρι

1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά

1 κ.γλ. αλάτι

1 κ.γλ. ζάχαρη

περίπου 1½ ποτήρι χλιαρό νερό

Εκτέλεση

Θα ζυμώσουμε το μείγμα για κεμπάπ στο γάντζο του μίξερ για πιο αφράτο αποτέλεσμα. Τοποθετούμε στον κάδο τον κιμά τα κρεμμύδια, την πιπεριά, το μαϊντανό, το ξίδι, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το καγέν, το αλατοπίπερο και αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Λίγο λίγο ρίχνουμε και το νερό. Ζυμώνουμε για 8΄-10΄ συνεχώς μέχρι ν’ ασπρίσει ο κιμάς από το ζύμωμα. Τον βάζουμε σε μπολ, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σταθεί για 2 ώρες στο ψυγείο.

Στο μεταξύ φτιάχνουμε τις πίτες. Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το νερό. Ανακατεύουμε και λίγο λίγο ρίχνουμε το νερό μέχρι η ζύμη να μαζευτεί σε μπάλα και να μην κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη σε μπολ να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 1 ώρα. Τότε την ξαναζυμώνουμε και παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμη στο χέρι μας και ανάμεσα στις παλάμες το ανοίγουμε σε πίτα (πίτα για σουβλάκι). Έχουμε ζεστάνει αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια θερμοκρασία, χωρίς λιπαρή ουσία, ψήνουμε κάθε πίτα για 3΄-4΄από κάθε πλευρά. Μπορούμε να τις ψήσουμε και στη σχάρα.

Εάν έχουμε σουβλιά για κεμπάπ (πλακέ) ντύνουμε κάθε σούβλα με κιμά δίνοντας μακρόστενο και πλακέ σχήμα. Τα ψήνουμε στη σχάρα, για 8΄-10΄ κάθε πλευρά. Σερβίρουμε τα κεμπάπ με κομμένες πίτες στα 4, με φέτες ψητής ντομάτας, ροδέλες κρεμμυδιού και πασπαλίζουμε με πάπρικα. Προσωπικά με τρελαίνει αυτή η γεύση με γιαούρτι. Οπότε σερβίρετε και ένα μπολ με γιαούρτι γιατί είναι ο τέλειος συνδυασμός.

Πηγή: argiro.gr

 

Previous Post

Κεφτεδάκια μοσχαρίσια με κουκουνάρι και πετιμέζι

Next Post

Χανιώτικη κρεατόπιτα

Next Post
Αρνί Σφακιανό γιαχνί, τσιγαριαστό

Χανιώτικη κρεατόπιτα

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ