Κυριακή, 25 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κεμπάπ και χυλοπίτες σε πακετάκια φύλλου

27/02/2024
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Κεμπάπ και χυλοπίτες σε πακετάκια φύλλου
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

1 κιλό μοσχαρίσια σπάλα, σε κύβους των 2εκ.

250 γρ. χυλοπίτες (λαζάνια)

250 γρ. ή 6 φύλλα κρούστας

1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη

1 κουτ. τσαγιού ρίγανη

2 ντομάτες ώριμες, σε 6 λεπτές φέτες

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο + λάδι για το άλειμμα των φύλλων

αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Σοτάρετε τα κυβάκια του κρέατου στο λάδι μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε ελάχιστο νερό και σκεπάζετε την κατσαρόλα. Σιγοβράζετε για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να ψηθεί το κρέας.
Βράζετε σε ξεχωριστή κατσαρόλα τις χυλοπίτες σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν αλλά να κρατήσει λίγο ακόμα. Τις στραγγίζετε αν έχει μείνει πολύ νερό και τις ανακατεύετε με 2-3 κουτάκια. σούπας λάδι για να μην κολλάνε μεταξύ τους.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Παίρνετε 6 ατομικά πήλινα ή πυρίμαχα γιουβετσάκια και αλείφετε το εσωτερικό τους με λάδι. Κόβετε τα 6 φύλλα στα τέσσερα και στοιβάζετε τα κομμάτια το ένα πάνω στο άλλο. Στρώνετε σε κάθε γιουβέτσι 4 φύλλα σταυρωτά έτσι ώστε να μην εξέχουν από τις άκρες, αλείφοντας τα ενδιάμεσα με λάδι.
Μοιραζετε τις χυλοπιτες στα 6 γιουβετσάκια και τα πασπαλίζετε με το τυρί. Μοιραζετε και στρώνετε τον κρέα πάνω από τις χυλοπίτες. Τοποθετείτε μια φέτα ντομάτας πάνω από τον κρέα και το σκεπάζετε φέρνοντας τις άκρες των φύλλων από πάνω αλείφοντας τα με λίγο λάδι.
Ραντίζετε την επιφάνεια με λίγο νερό και ψήνετε το φαγητό στο φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά μέχρι να πάρετε χρυσαφί χρώμα.
Συμβουλές

Αν δεν διαθέτετε ατομικά γιουβετσάκια μπορείτε να φτιάξετε το κάθε πακέτο ξεχωριστά σε ένα μπολάκι και να αναποδογυρίσετε τα πακέτα στο ταψί και να τα ψήσετε σαν ατομικές μικρές πίτες. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να στρώσετε πρώτα την ντομάτα πάνω στα φύλλα, μετά το κρέας, μετά τις χυλοπίτες με το τυρί τελευταίο.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food Styling: Tina Webb
Συνταγή: Γεωργλια Κοφινά

Πηγή: olivemagazine.gr

Previous Post

Αρνίσια σουβλάκια με γιαούρτι και κόλιαντρο

Next Post

Ευχαριστήρια ανακοίνωση του Δημοτικού σχολείου Πετροκεφαλίου

Next Post
Ευχαριστήρια ανακοίνωση του Δημοτικού Σχολείου Πετροκεφαλίου

Ευχαριστήρια ανακοίνωση του Δημοτικού σχολείου Πετροκεφαλίου

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ