ΥΛΙΚΑ:
- 1 1/2 ποτ. λάδι
• 1 1/2 ποτ. χυμό πορτοκάλι
• 1 1/2 ποτ. ζάχαρη
• 3 κ.σ κονιάκ
• 1 κ.γλ σόδα
• 1 κ.γλ κανέλλα
• 1 κ.γλ γαρύφαλλο
• 1/2 κούπα καρύδια
• 1/2 κούπα σταφίδες
• 650 γρ. αλεύρι
• λίγο σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε το λάδι, το πορτοκάλι και τη ζάχαρη
Διαλύουμε τη σόδα στο κονιάκ και το ρίχνουμε μέσα
Ρίχνουμε την κανέλλα και το γαρύφαλλο και λίγο λίγο το αλεύρι
Στο τέλος ανακατεμένα τα καρύδια με τις σταφίδες
Αλείφουμε με λάδι ένα ταψι και αδειάζουμε το μείγμα και το πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στον αέρα για 45΄ στους 180
Πηγή: sintagespareas.gr