Υλικά για ένα ταψάκι διαστάσεων: 25Χ35εκ. περίπου
350γρ. ζάχαρη
440γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
60γρ. κακάο
1 πρέζα αλάτι
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
180γρ. σπορέλαιο + λίγο επιπλέον για το ταψί.
1 φλιτζάνι νερό (θερμοκρασία βρύσης)
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
100γρ. καρύδια χοντροκοπανισμένα
125γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Για το γλάσο:
200γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και λαδώνετε ένα μέτριο ταψάκι Δ: 25Χ35εκ. Ανακατεύετε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα στερεά υλικά του κέικ εκτός από τα καρύδια. Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύετε το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού με το σπορέλαιο και το νερό. Ρίχνετε το μείγμα των υγρών στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύετε καλά με αβγοδάρτη. Κρατάτε μερικά καρύδια στην άκρη για τη διακόσμηση και ανακατεύετε τα υπόλοιπα στο μείγμα του κέικ μαζί με την ψιλοκομμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας με σπάτουλα.
Αδειάζετε το τελικό μείγμα στο λαδωμένο ταψάκι και το βάζετε να ψηθεί στον προθερμασμένο φούρνο για 40′ περίπου, ή μέχρι να μπήγετε το μαχαίρι σας στο κέντρο και να το βγάζετε καθαρό Αν όταν βγει έχει πάνω του κολλημένη ζύμη, θέλει λίγο ακόμη ψήσιμο).
Ξεφουρνίζετε το κέικ και αφήνετε να κρυώσει. Τότε ετοιμάστε το γλάσο: Λιώνετε την κουβερτούρα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί και ανακατεύετε μέσα το λάδι. Ρίχνετε το γλάσο πάνω από το κέικ σας και πασπαλίζετε με τα καρύδια. Όταν σταθεροποιηθεί η σοκολάτα από πάνω, το κέικ είναι έτοιμο για σερβίρισμα!
Πηγή: sweetly.gr