Τετάρτη, 14 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κέικ σοκολάτας γεμιστό με καραμέλα

13/09/2019
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Κέικ σοκολάτας γεμιστό με καραμέλα
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά
για το κέικ σοκολάτας
120 gr. ζάχαρη
90 gr. βούτυρο Kerrygold
110 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού κόρν φλάουρ
50 ml. ξινογαλα
20 gr. κακάο
3 αυγά
Μισό φασόλι βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

για την επικάλυψη 
200 ml. κρέμα γάλακτος
180 gr. σοκολάτα κουβερτούρα

για την ρευστή καραμέλα-butterscotch
150 gr. ζάχαρη κρυσταλλική
30 gr. βούτυρο Kerrygold
250 ml. κρέμα γάλακτος πλήρες
Μισό φασόλι βανίλιας

Κακάο για το πασπάλισμα

Εκτέλεση βήμα βήμα

Το κέικ
Σε ένα μπώλ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, το κόρν φλάουρ και αλάτι.
Σε δυνατή ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο και την ζάχαρη να αφρατέψουν.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και τα σποράκια από το μισό φασόλι βανίλιας.
Προσθέτουμε σταδιακά  το μείγμα με το αλεύρι και τέλος το ξινόγαλα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε αλευρωμένη και βουτυρωμένη φόρμα.

Τοποθετούμε την φόρμα στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου, τον οποίο έχουμε προθερμάνει.
Ψήνουμε στους 180°C για 45 λεπτά.

Μόλις βγάλουμε το κέικ, αφήνουμε να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα, ώστε να κρυώσει καλά.

Ετοιμάζουμε την καραμέλα.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε την ζάχαρη και την βάζουμε να λιώσει σε μέτρια θερμοκρασία.

Μόλις λιώσει η ζάχαρη και πάρει ωραίο καραμελένιο χρώμα, δεν αφήνουμε την καραμέλα να «καεί» και
προσθέτουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρουμε μια ρευστή κρέμα.

Τέλος αφού αποσύρουμε προσθέτουμε τα σποράκια από το άλλο μισό φασόλι βανίλιας, αφήνουμε την καραμέλα να κρυώσει.

Τέλος ετοιμάζουμε την επικάλυψη.
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι να πάρει μία βράση.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την σοκολάτα ψιλοκομμένη.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Χωρίζουμε το κέικ σε 3 παντεσπάνια, καλύπτουμε κάθε παντεσπάνι με καραμέλα και τοποθετούμε το κέικ σε σχάρα.

Περιχύνουμε με την σοκολάτα και αφήνουμε να σταθεροποιηθεί καλά πριν πασπαλίσουμε με κακάο την επιφάνεια του κέικ.

Πηγή: funkycook.gr

Previous Post

Καταιγίδες δυτικά της Κρήτης! Παρακολουθήστε ζωντανά την πορεία τους

Next Post

Άνεμοι έως και 11 Bf   πνέουν στην περιοχή! Πολύ υψηλή έως ακραία επικινδυνότητα η εξάπλωση πυρκαγιά …

Next Post
Άνεμοι έως και 11 Bf   πνέουν στην περιοχή! Πολύ υψηλή έως ακραία επικινδυνότητα η εξάπλωση πυρκαγιά …

Άνεμοι έως και 11 Bf   πνέουν στην περιοχή! Πολύ υψηλή έως ακραία επικινδυνότητα η εξάπλωση πυρκαγιά …

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ