Υλικά:
130 γρ. βούτυρο
180 γρ. σκούρα καστανή ζάχαρη
350 γρ. λιωμένες ώριμες μπανάνες
2 αυγά
1 φακελάκι βανίλια ή 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γ. τριμμένη κανέλα
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
¾ κ.γ. μαγειρική σόδα
3 κ.σ. ζεστό γάλα
Καρύδια
Εκτέλεση:
Αλείφετε με το βούτυρο μία μακρόστενη φόρμα κέικ. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη ώσπου να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτετε τις μπανάνες, τα αυγά, τη βανίλια, την κανέλα και μία πρέζα αλάτι και χτυπάτε το μείγμα καλά.
Κοσκινίζετε το αλεύρι και την μπέικιν πάουντερ και το προσθέτετε στο μείγμα.
Αναμειγνύετε τη σόδα με το γάλα και τα ρίχνετε στο μείγμα. Ανακατεύετε καλά.
Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180C για 50΄περίπου, ώσπου το ψωμί να κάνει κρούστα στην επιφάνεια και η μύτη του μαχαιριού να βγαίνει καθαρή. Το αναποδογυρίζετε σε σχάρα για να κρυώσει. Πασπαλίζετε με καρύδια.
Το σερβίρετε ζεστό ή κρύο, σκέτο ή φρυγανισμένο και αλειμμένο με βούτυρο, προσθέτοντας μικρά κομμάτια μπανάνας ή με την αγαπημένη σας μαρμελάδα.
Ιδανικό, για ένα υγιεινό πρωινό ή κολατσιό.
Συνταγή: toarkoudi.gr