Υλικά συνταγής
335 γρ. αλεύρι μαλακό
2 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 κ.γ. κανέλα σκόνη
1/3 κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη
1/3 κ.γ. σόδα
110 γρ. σταφίδα ξανθή
110 ml ελαιόλαδο
225 ml νερό
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου και λαδώνετε και αλευρώνετε ένα τετράγωνο ταψάκι 24 εκ. περίπου [ή αντίστοιχο μακρόστενο].
Σε μπολ βάζετε το νερό, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός να ενσωματωθούν.
Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά με σύρμα ή σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
Αδειάζετε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 40-50 λεπτά μέχρι να φουσκώνει και ροδοκοκκινήσει. [Κάντε το πείραμα με καλαμάκι από σουβλάκι για να δείτε αν θα βγει στεγνό].
Προαιρετικά, μόλις κρυώσει, το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σε σερβίρετε.
Μια συνταγή του Δημ. Χρονόπουλου Πηγή