Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κέικ με σταφίδες, καρύδια και γλάσο πορτοκαλιού

01/01/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Χοιρινό λεμονάτο
0
SHARES
Share on Facebook

Για την καρυδόπιτα θα χρειαστείτε:

  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού ‏ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ‏ζάχαρη
  • ¾ φλιτζάνι του τσαγιού ‏χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κουταλιά της σούπας ‏ξύσμα πορτοκαλιού
  • ¼ φλιτζάνι του τσαγιού ‏κονιάκ
  • 3 φλιτζάνια του τσαγιού ‏αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού ‏σταφίδες
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού ‏καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ‏σόδα
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού ‏κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ‏γαρύφαλλο σε σκόνη

Για το γλάσο θα χρειαστείτε:

  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ‏ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ‏ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κουταλιά της σούπας ‏χυμό πορτοκαλιού

Εκτέλεση

  1. Στο μπλέντερ χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Μόλις λιώσουν οι κόκκοι της ζάχαρης προσθέτετε το ξύσμα, το χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ και συνεχίζετε το χτύπημα.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με τη σόδα, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
  3. Προσθέτετε στο μπολ το μείγμα του λαδιού και ανακατεύετε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
  4. Στη συνέχεια προσθέτετε τις σταφίδες και τα καρύδια ανακατεύοντας ελαφρά.
  5. Αδειάζετε το μείγμα σε φόρμα που έχετε ήδη λαδώσει και αλευρώσει και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 C για 60 λεπτά.
  6. Σε ένα μπολ ετοιμάζετε το γλάσο ως εξής: Ανακατεύετε όλα τα υλικά, τα χτυπάτε λίγο με το μίξερ και περιχύνετε το κέικ όσο αυτό είναι ακόμα ζεστό. Θα καλύψει όλη την επιφάνεια σχηματίζοντας μια κρούστα.

Πηγή: minervahorio.gr

 

Previous Post

Αφράτα μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο

Next Post

Γαρδούμια

Next Post
Χοιρινό λεμονάτο

Γαρδούμια

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ