Για την καρυδόπιτα θα χρειαστείτε:
- ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
- ¾ φλιτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
- 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
- ¼ φλιτζάνι του τσαγιού κονιάκ
- 3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- ½ φλιτζάνι του τσαγιού σταφίδες
- ½ φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα
- 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
- 1 ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη
Για το γλάσο θα χρειαστείτε:
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό πορτοκαλιού
Εκτέλεση
- Στο μπλέντερ χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Μόλις λιώσουν οι κόκκοι της ζάχαρης προσθέτετε το ξύσμα, το χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ και συνεχίζετε το χτύπημα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με τη σόδα, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
- Προσθέτετε στο μπολ το μείγμα του λαδιού και ανακατεύετε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
- Στη συνέχεια προσθέτετε τις σταφίδες και τα καρύδια ανακατεύοντας ελαφρά.
- Αδειάζετε το μείγμα σε φόρμα που έχετε ήδη λαδώσει και αλευρώσει και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 C για 60 λεπτά.
- Σε ένα μπολ ετοιμάζετε το γλάσο ως εξής: Ανακατεύετε όλα τα υλικά, τα χτυπάτε λίγο με το μίξερ και περιχύνετε το κέικ όσο αυτό είναι ακόμα ζεστό. Θα καλύψει όλη την επιφάνεια σχηματίζοντας μια κρούστα.
Πηγή: minervahorio.gr