Κέικ με σταφίδες

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά συνταγής

335 γρ. αλεύρι μαλακό

2 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ

200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

2 κ.γ. κανέλα σκόνη

1/3 κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη

1/3 κ.γ. σόδα

110 γρ. σταφίδα ξανθή

110 ml ελαιόλαδο

225 ml νερό

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου και λαδώνετε και αλευρώνετε ένα τετράγωνο ταψάκι 24 εκ. περίπου [ή αντίστοιχο μακρόστενο].

Σε μπολ βάζετε το νερό, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός να ενσωματωθούν.

Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά με σύρμα ή σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.

Αδειάζετε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 40-50 λεπτά μέχρι να φουσκώνει και ροδοκοκκινήσει. [Κάντε το πείραμα με καλαμάκι από σουβλάκι για να δείτε αν θα βγει στεγνό].

Προαιρετικά, μόλις κρυώσει, το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σε σερβίρετε.

Μια συνταγή του Δημ. Χρονόπουλου – cantina.protothema.gr

Μοιραστείτε το άρθρο