Υλικά συνταγής:
Βούτυρο: 250 γρ.
Ζάχαρη: 200 γρ.
Αλάτι: 1 πρέζα
Αυγά: 4 μέτρια
Γάλα: 60 ml
Αλεύρι: 350 γρ.
Μπέικιν πάουντερ: 2 κουταλάκια
Σταφίδες: 200 γρ.
Ρούμι: 1/2 κούπα
Οδηγίες:
1. Βάζετε τις σταφίδες να μουλιάσουν στο ρούμι. Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι.
2. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτετε ένα – ένα τα αυγά και το γάλα. Προσθέτετε και το αλεύρι λίγο – λίγο.
3. Στραγγίζετε τις σταφίδες και τις στεγνώνετε σε χαρτί κουζίνας. Τις προσθέτετε στο μείγμα.
4. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια και αδειάζετε μέσα το μείγμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 55 – 60 λεπτά περίπου. Βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει. Αν θέλετε, περιχύνετε με άσπρο γλάσο που κάνετε ανακατεύοντας 100 γρ. άχνη ζάχαρη με 4 κουταλιές σούπας νερό.
Πηγή: radicio.com