Κέικ με σταφίδες

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά συνταγής:
Βούτυρο: 250 γρ.
Ζάχαρη: 200 γρ.
Αλάτι: 1 πρέζα
Αυγά: 4 μέτρια
Γάλα: 60 ml
Αλεύρι: 350 γρ.
Μπέικιν πάουντερ: 2 κουταλάκια
Σταφίδες: 200 γρ.
Ρούμι: 1/2 κούπα
Οδηγίες:
1. Βάζετε τις σταφίδες να μουλιάσουν στο ρούμι. Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι.
2. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτετε ένα – ένα τα αυγά και το γάλα. Προσθέτετε και το αλεύρι λίγο – λίγο.
3. Στραγγίζετε τις σταφίδες και τις στεγνώνετε σε χαρτί κουζίνας. Τις προσθέτετε στο μείγμα.
4. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια και αδειάζετε μέσα το μείγμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 55 – 60 λεπτά περίπου. Βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει. Αν θέλετε, περιχύνετε με άσπρο γλάσο που κάνετε ανακατεύοντας 100 γρ. άχνη ζάχαρη με 4 κουταλιές σούπας νερό.

Πηγή: radicio.com

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Κέικ με σταφίδες

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά συνταγής:
Βούτυρο: 250 γρ.
Ζάχαρη: 200 γρ.
Αλάτι: 1 πρέζα
Αυγά: 4 μέτρια
Γάλα: 60 ml
Αλεύρι: 350 γρ.
Μπέικιν πάουντερ: 2 κουταλάκια
Σταφίδες: 200 γρ.
Ρούμι: 1/2 κούπα
Οδηγίες:
1. Βάζετε τις σταφίδες να μουλιάσουν στο ρούμι. Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι.
2. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτετε ένα – ένα τα αυγά και το γάλα. Προσθέτετε και το αλεύρι λίγο – λίγο.
3. Στραγγίζετε τις σταφίδες και τις στεγνώνετε σε χαρτί κουζίνας. Τις προσθέτετε στο μείγμα.
4. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια και αδειάζετε μέσα το μείγμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 55 – 60 λεπτά περίπου. Βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει. Αν θέλετε, περιχύνετε με άσπρο γλάσο που κάνετε ανακατεύοντας 100 γρ. άχνη ζάχαρη με 4 κουταλιές σούπας νερό.

Πηγή: radicio.com

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Κέικ με σταφίδες

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά συνταγής

335 γρ. αλεύρι μαλακό

2 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ

200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

2 κ.γ. κανέλα σκόνη

1/3 κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη

1/3 κ.γ. σόδα

110 γρ. σταφίδα ξανθή

110 ml ελαιόλαδο

225 ml νερό

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου και λαδώνετε και αλευρώνετε ένα τετράγωνο ταψάκι 24 εκ. περίπου [ή αντίστοιχο μακρόστενο].

Σε μπολ βάζετε το νερό, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός να ενσωματωθούν.

Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά με σύρμα ή σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.

Αδειάζετε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 40-50 λεπτά μέχρι να φουσκώνει και ροδοκοκκινήσει. [Κάντε το πείραμα με καλαμάκι από σουβλάκι για να δείτε αν θα βγει στεγνό].

Προαιρετικά, μόλις κρυώσει, το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σε σερβίρετε.

Μια συνταγή του Δημ. Χρονόπουλου Πηγή

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Κέικ με σταφίδες

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά συνταγής:
Βούτυρο: 250 γρ.
Ζάχαρη: 200 γρ.
Αλάτι: 1 πρέζα
Αυγά: 4 μέτρια
Γάλα: 60 ml
Αλεύρι: 350 γρ.
Μπέικιν πάουντερ: 2 κουταλάκια
Σταφίδες: 200 γρ.
Ρούμι: 1/2 κούπα
Οδηγίες:
1. Βάζετε τις σταφίδες να μουλιάσουν στο ρούμι. Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι.
2. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτετε ένα – ένα τα αυγά και το γάλα. Προσθέτετε και το αλεύρι λίγο – λίγο.
3. Στραγγίζετε τις σταφίδες και τις στεγνώνετε σε χαρτί κουζίνας. Τις προσθέτετε στο μείγμα.
4. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια και αδειάζετε μέσα το μείγμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 55 – 60 λεπτά περίπου. Βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει. Αν θέλετε, περιχύνετε με άσπρο γλάσο που κάνετε ανακατεύοντας 100 γρ. άχνη ζάχαρη με 4 κουταλιές σούπας νερό.

Πηγή: radicio.com

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Κέικ με σταφίδες

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά συνταγής:
Βούτυρο: 250 γρ.
Ζάχαρη: 200 γρ.
Αλάτι: 1 πρέζα
Αυγά: 4 μέτρια
Γάλα: 60 ml
Αλεύρι: 350 γρ.
Μπέικιν πάουντερ: 2 κουταλάκια
Σταφίδες: 200 γρ.
Ρούμι: 1/2 κούπα
Οδηγίες:
1. Βάζετε τις σταφίδες να μουλιάσουν στο ρούμι. Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι.
2. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτετε ένα – ένα τα αυγά και το γάλα. Προσθέτετε και το αλεύρι λίγο – λίγο.
3. Στραγγίζετε τις σταφίδες και τις στεγνώνετε σε χαρτί κουζίνας. Τις προσθέτετε στο μείγμα.
4. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια και αδειάζετε μέσα το μείγμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 55 – 60 λεπτά περίπου. Βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει. Αν θέλετε, περιχύνετε με άσπρο γλάσο που κάνετε ανακατεύοντας 100 γρ. άχνη ζάχαρη με 4 κουταλιές σούπας νερό.

Πηγή: radicio.com

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Κέικ με σταφίδες

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά συνταγής

335 γρ. αλεύρι μαλακό

2 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ

200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

2 κ.γ. κανέλα σκόνη

1/3 κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη

1/3 κ.γ. σόδα

110 γρ. σταφίδα ξανθή

110 ml ελαιόλαδο

225 ml νερό

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου και λαδώνετε και αλευρώνετε ένα τετράγωνο ταψάκι 24 εκ. περίπου [ή αντίστοιχο μακρόστενο].

Σε μπολ βάζετε το νερό, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός να ενσωματωθούν.

Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά με σύρμα ή σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.

Αδειάζετε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 40-50 λεπτά μέχρι να φουσκώνει και ροδοκοκκινήσει. [Κάντε το πείραμα με καλαμάκι από σουβλάκι για να δείτε αν θα βγει στεγνό].

Προαιρετικά, μόλις κρυώσει, το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σε σερβίρετε.

Μια συνταγή του Δημ. Χρονόπουλου Πηγή

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Κέικ με σταφίδες

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά συνταγής:
Βούτυρο: 250 γρ.
Ζάχαρη: 200 γρ.
Αλάτι: 1 πρέζα
Αυγά: 4 μέτρια
Γάλα: 60 ml
Αλεύρι: 350 γρ.
Μπέικιν πάουντερ: 2 κουταλάκια
Σταφίδες: 200 γρ.
Ρούμι: 1/2 κούπα
Οδηγίες:
1. Βάζετε τις σταφίδες να μουλιάσουν στο ρούμι. Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι.
2. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτετε ένα – ένα τα αυγά και το γάλα. Προσθέτετε και το αλεύρι λίγο – λίγο.
3. Στραγγίζετε τις σταφίδες και τις στεγνώνετε σε χαρτί κουζίνας. Τις προσθέτετε στο μείγμα.
4. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια και αδειάζετε μέσα το μείγμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 55 – 60 λεπτά περίπου. Βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει. Αν θέλετε, περιχύνετε με άσπρο γλάσο που κάνετε ανακατεύοντας 100 γρ. άχνη ζάχαρη με 4 κουταλιές σούπας νερό.

Πηγή: radicio.com

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Κέικ με σταφίδες

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά συνταγής:
Βούτυρο: 250 γρ.
Ζάχαρη: 200 γρ.
Αλάτι: 1 πρέζα
Αυγά: 4 μέτρια
Γάλα: 60 ml
Αλεύρι: 350 γρ.
Μπέικιν πάουντερ: 2 κουταλάκια
Σταφίδες: 200 γρ.
Ρούμι: 1/2 κούπα
Οδηγίες:
1. Βάζετε τις σταφίδες να μουλιάσουν στο ρούμι. Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι.
2. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτετε ένα – ένα τα αυγά και το γάλα. Προσθέτετε και το αλεύρι λίγο – λίγο.
3. Στραγγίζετε τις σταφίδες και τις στεγνώνετε σε χαρτί κουζίνας. Τις προσθέτετε στο μείγμα.
4. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια και αδειάζετε μέσα το μείγμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 55 – 60 λεπτά περίπου. Βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει. Αν θέλετε, περιχύνετε με άσπρο γλάσο που κάνετε ανακατεύοντας 100 γρ. άχνη ζάχαρη με 4 κουταλιές σούπας νερό.

Πηγή: radicio.com

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Κέικ με σταφίδες

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά συνταγής:
Βούτυρο: 250 γρ.
Ζάχαρη: 200 γρ.
Αλάτι: 1 πρέζα
Αυγά: 4 μέτρια
Γάλα: 60 ml
Αλεύρι: 350 γρ.
Μπέικιν πάουντερ: 2 κουταλάκια
Σταφίδες: 200 γρ.
Ρούμι: 1/2 κούπα

Οδηγίες:
1. Βάζετε τις σταφίδες να μουλιάσουν στο ρούμι. Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι.
2. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτετε ένα – ένα τα αυγά και το γάλα. Προσθέτετε και το αλεύρι λίγο – λίγο.
3. Στραγγίζετε τις σταφίδες και τις στεγνώνετε σε χαρτί κουζίνας. Τις προσθέτετε στο μείγμα.
4. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια και αδειάζετε μέσα το μείγμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 55 – 60 λεπτά περίπου. Βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει. Αν θέλετε, περιχύνετε με άσπρο γλάσο που κάνετε ανακατεύοντας 100 γρ. άχνη ζάχαρη με 4 κουταλιές σούπας νερό.

Πηγή: http://www.radicio.com

Μοιραστείτε το άρθρο