Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κέικ με σοκολάτα και πορτοκάλι

19/07/2022
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Ομελέτα με αμπελοφάσουλα, ντομάτα και βασιλικό
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά για 6-8 άτομα

Για το κέικ

– 4 κουταλιές του γλυκού ξύσμα πορτοκάλι
– 1 κούπα φυσικό χυμό πορτοκάλι
– 1 και 3/4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 3/4 κουταλιά του γλυκού σόδα
– 3/4 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
– 1/2 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
– 1 1/2 κούπα άχνη ζάχαρη
– 1 κούπα γιαούρτι
– 2 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη
– 3 -4 κουταλιές του γλυκού άγλυκο κακάο
– 5 κουταλιές του γλυκού γάλα
– 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου, χωρισμένα τα ασπράδια από τους κρόκους
– 50 γραμμάρια ζάχαρη (για τα ασπράδια)

Για το γλάσο σοκολάτας

– 90 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
– 150 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα
– ½ κουταλιά της σούπας μέλι
– ½ κουταλιά της σούπας κονιάκ

Εκτέλεση

Για το κέικ

  1. Αρχικά ξεκινήστε χτυπώντας στον κάδο του μίξερ σε υψηλή ταχύτητα τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε σφικτή μαρέγκα. Αφού η μαρέγκα σφίξει μεταφέρετε το μείγμα σε ξεχωριστό μπολ για να ολοκληρώσετε τη συνταγή με τα υπόλοιπα υλικά.
  2. Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, προσθέτετε τη σόδα σε σκόνη, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύετε με ένα πιρούνι. Στον κάδο του μίξερ χτυπήστε για 3 λεπτά με το φτερό και στη μεσαία ταχύτητα το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη, μέχρι να αφρατέψει.
  3. Κατόπιν ρίχνετε τα κροκάδια σταδιακά ή όλα μαζί και ανακατέψτε πολύ καλά το μείγμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους. Χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτετε στο μείγμα το μείγμα με το αλεύρι σταδιακά κι εναλλάξ το γιαούρτι, το χυμό πορτοκάλι καθώς συνεχίζετε το ανακάτεμα σε χαμηλή ταχύτητα. Στη συνέχεια ανακατεύετε τη την μαρέγκα στο μείγμα κέικ διπλώνοντας απαλά με μια σπάτουλα.
  4. Τέλος σε ένα λεκανάκι ή μπολ διαλύετε το κακάο με το γάλα και το ρίχνετε στο μείγμα.
  5. Βουτυρώνετε κι αλευρώνετε ελαφρώς μια στρογγυλή φόρμα με (τρύπα στο κέντρο) ή στρογγυλή 32 εκ. Ρίχνετε το μείγμα και ψήνετε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 55 με 60 λεπτά. Τέλος αφήνετε να κρυώσει 15 λεπτά και ραντίστε με το γλάσο σοκολάτας.

Για το γλάσο σοκολάτας

  1. Βάλτε το βούτυρο, τη σοκολάτα και το μέλι σε ένα μπολ και τοποθετήστε πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί). Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτας αποσύρετε από την εστία. Προσθέστε το κονιάκ και ανακατεύετε.

Πηγή: sidagi.gr

 

Previous Post

Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας

Next Post

Γλιστρίδα σαλάτα

Next Post
Ομελέτα με αμπελοφάσουλα, ντομάτα και βασιλικό

Γλιστρίδα σαλάτα

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ