Υλικά
50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
160 γρ. άχνη ζάχαρη
200 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη
90 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο
3 ασπράδια αυγών
40 γρ. ροδόνερο + επιπλέον για ράντισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την αμυγδαλόσκονη και την άχνη.
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τα ασπράδια, ανακατεύουμε καλά και στο τέλος ρίχνουμε το ροδόνερο.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μία στρογγυλή φόρμα του κέικ διαμέτρου 18 εκ., αφού την έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 40 λεπτά περίπου.
Αν χρειαστεί ψήνουμε λίγο παραπάνω.
Βγάζουμε από το φούρνο, ραντίζουμε με λίγο ροδόνερο και πασπαλίζουμε με άχνη.
Πηγή: steliosparliaros.gr