Τετάρτη, 21 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κέικ με πετιμέζι

13/09/2024
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Κέικ με πετιμέζι
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά 

2 φλ. πετιμέζι

1½ φλ. ελαιόλαδο

1/2 φλ. κρασί μπρούσκο Πάρου (ημίγλυκο κόκκινο κρασί)

1 κ.σ κανέλα

1 κ.γλ γαρίφαλο

1/2 κ.γλ μοσχοκάρυδο

ξύσμα από 2 πορτοκάλια

1 φλ. χυμό από πορτοκάλι

1 κ.σ σόδα μαγειρική

2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

4 φλ αλεύρι γ.ο.χ.

2 κ.σ σουσάμι

λίγο λάδι για το ταψί

Εκτέλεση

Το μίγμα

Σε ένα μπολ, βάζουμε τα υγρά υλικά.

Το πετιμέζι, το λάδι και το κρασί.

Με σύρμα ανακατεύουμε τα υλικά να ομογενοποιηθουν.

Προσθέτουμε το ξύσμα  και τα μπαχαρικά (κανέλα, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο).

Ανακατεύουμε καλά.

Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό  και τα ρίχνουμε στα υπόλοιπα υλικά.

Προσθέτουμε τέλος το αλεύρι  και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι, να χαθεί μέσα στα υλικά.

Λαδώνουμε ένα ταψί 34 εκ. και πασπαλίζουμε το εσωτερικό του με 1 κουτάλια σουσάμι.

Το αδειάζουμε στο ταψί και κουνάμε να ισιώσει η επιφάνεια.

Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με το υπόλοιπο σουσάμι.

Ψήνουμε  σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα, για περίπου 1 ώρα.

Μέχρι να φουσκώσει να ροδίσει και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του ταψιού.

Η αφράτη και αρωματική  είναι έτοιμη όταν μπήγουμε μαχαίρι στην καρδιά της και η λάμα του να βγαίνει στεγνή από ζύμη.

Εναλλακτικά, ψήνουμε στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, στους 160°C.

Όταν βγαίνει καυτή από το φούρνο, μπορούμε να την περιχύσουμε με μπόλικο αραιωμένο πετιμέζι.

Ζεσταίνουμε δηλαδή το πετιμέζι με λίγο νερό ώστε να είναι αρκετά αραιό σαν σιρόπι.

Επίσης, αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε χοντροκομμένα καρύδια.

Πηγή: argiro.gr

Previous Post

Δήλωση του Γιώργου – Πλούταρχου Κουτεντάκη, με αφορμή την έναρξη των πρωταθλημάτων ΕΠΣΗ 2024 – 2025

Next Post

Σαραγλί νηστίσιμο με καρύδια και ταχίνι

Next Post
Σαραγλί νηστίσιμο με καρύδια και ταχίνι

Σαραγλί νηστίσιμο με καρύδια και ταχίνι

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ