Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κέικ με μήλο και επικάλυψη καραμέλας

04/10/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Χοιρινό με πάπρικα, δεντρολίβανο και μαϊντανό
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

  • 300γρ. ηλιέλαιο
  • 300γρ. ζάχαρη
  • 180γρ. μέλι
  • 3 αβγά
  • 400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 7γρ. μαγειρική σόδα
  • 4γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 5γρ. κανέλα
  • 450γρ. μήλα καθαρισμένα, κομμένα σε κύβους

Για την επικάλυψη καραμέλας

  • 30γρ. βούτυρο
  • 65γρ. ζάχαρη
  • 45γρ. κρέμα γάλακτος

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160οC στον αέρα. Στον κάδο του μίξερ προσθέτετε το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη και το μέλι και χτυπάτε για 3-5 λεπτά, μέχρι το μίγμα να αρχίσει να ασπρίζει. Εναλλακτικά μπορείτε να το κάνετε σε ένα μεγάλο μπολ με μίξερ χειρός.
Προσθέτετε ένα-ένα τα αβγά, μέχρι να ομογενοποιηθούν με το υπόλοιπο μίγμα. Παράλληλα, σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με τη μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την κανέλα. Χαμηλώνετε το μίξερ σε πολύ χαμηλή ταχύτητα και ενσωματώνετε με ένα μεγάλο κουτάλι το στερεό μείγμα στο υγρό.
Τέλος, προσθέτετε τα μήλα που τα έχετε κόψει σε κύβους και με μια πλαστική σπάτουλα ζαχαροπλαστικής ή κουτάλα τα ενσωματώνετε στο τελικό μίγμα. Αλευροβουτυρώνετε μια κλασική φόρμα για κέικ και μεταφέρετε το μίγμα. Ψήνετε για 1 ώρα ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή από το κέντρο του κέικ.
Για την επικάλυψη καραμέλας: Σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά προσθέτετε το βούτυρο, τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος και δίνετε μία βράση. Από τη στιγμή που θα βράσει μετράτε 5 λεπτά, αποσύρετε από το μάτι και αφήνετε να κρυώσει.
Ξεφορμάρετε το κέικ που έχει κρυώσει σε μία πιατέλα και περιχύνετε από πάνω την επικάλυψη καραμέλες, που και αυτή έχει κρυώσει κι έχει πήξει ελαφρώς.

Πηγή: olivemagazine.gr

Previous Post

Χοιρινό με πάπρικα, δεντρολίβανο και μαϊντανό

Next Post

Μακαρόνια στρουφιχτά

Next Post
Χοιρινό με πάπρικα, δεντρολίβανο και μαϊντανό

Μακαρόνια στρουφιχτά

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ